gemaakt op : 01 december 2018

verslag WZC 2 - Zwolse Boys 2 4-1

Ut tweeduh speelt deze middag tegen Zwolsche Boys 2 en zal de bittere nederlaag van vorige week moeten wegspelen.

Sinterklaas is inmiddels in het land en ook gesignaleerd rondom sportpark Monikkenbos, maar voor ut tweeduh is het nog geen pakjesavond en zeker geen dag om kadootjes weg te geven.

De start is overrompelend. Waarschijnlijk is er voor ut tweeduh nog nooit zo snel gescoord. Na 32 seconden ligt de bal in het netje. Een snelle combinatie via Sander en Derk Jan. Derk Jan zet zijn tegenstander opzij en slingert de bal voor de pot. Hier duikt Bram op en de rozzige spits kopt de 1-0 tegen de touwen.

Ut tweeduh probeert hierna snel orde op zaken te stellen, maar de tweede treffer blijft uit. Een treffer van captain Jeroen vind geen genade in de ogen van grens en scheids en verdwijnt in het rijk der fabelen. Verder zijn wij ongelukkig in de afwerking en de zwolsche doelman is een sta in de weg. Onze verdediging onder leiding van Reyno geeft echter ook geen kans weg, zodoende wordt met 1-0 de rust gehaald.

Na de pauze voeren wij het tempo op. Na ruim een kwartier spelen is het onze spielmacher Tycho die een vrije trap mag nemen. De kleine technicus plaatst de bal op maat voor de instormende Bram en deze knikt binnen, 2-0.

Kat in het bakkie zou je zeggen, echter geheel onverwacht komen de Boys via een counter terug in de wedstrijd, 2-1.

Ut tweeduh pakt de draad weer op en voorstopper Arjan Doppie gaat steeds vaker met crosspasses strooien om de voorwaartsen aan het werk te zetten.

Zo’n pass bereitk Mark en deze plaatst de bal op Derk Jan. Derk Jan bedenkt zich niet en met een geplaatst schot verdwijnt de bal in de benedenhoek, 3-1.

Hierna is het de beurt aan Damian. De robuuste verdediger wil zijn sportieve plicht vervullen en zijn sociale gezicht laten zien. Waar hij anders nog wel eens tegenstanders de onderkant van de grasmat laat zien, gaat hij nu de bal terug bezorgen bij Zwolsche Boys. Hoe doe je dat vanuit een ingooi. Een merkwaardige draai vanuit de achterste nekwervel en Damian gooit in en rent zelf achter de bal en rost deze vervolgens richting de boys van Zwolle. Deze merkwaardige actie uit zijn kaboutertijd vindt echter geen genade in de ogen van de scheidsrechter.   

In de slotfase weten wij nogmaals het net te vinden als onze man voor volk en vaderland, zandhaasTomas, de bal tegen de touwen jaagt, 4-1.

Aan het eind gaan de drie punten in de tasse en dat doet een mens goed. Thuis gekomen gaat de tasse weer voor een week naar de zolder en wordt er weer een heerlijk bordje nasi bereid. Sateetje en gebakken eitje erbij en nog even namijmeren over de driepunter, het blijft een traktatie op de zaterdagavond.

 

Statistieken:

  1e min.          1 – 0    Bram Roskam

62e min.          2 – 0    Bram Roskam

68e min.          2 – 1    Jaap over de IJssel

76e min.          3 – 1    Derk Jan Lantink

83e min.          4 – 1    Tomas Buter

 

Scheidsrechter:  E. Eikelboom (ik ben een box-to-box scheidsrechter, van zestien meter tot zestien meter, de rest is voor de grensrechters)

Toeschouwers:  41 (waaronder een man met hond en een vrouw met boodschappenmandje)

Bijzonderheden: 0 minuut: wij winnen de toss, maar mogen toch niet aftrappen.

12e minuut: Jeroen loopt zichzelf voorbij en komt even later zichzelf weer tegen. Een merkwaardig staaltje van gespleten persoonlijkheid.

29e minuut: de man met hond begint aan zijn rondwandeling rond het veld

57e minuut: doelman Bert laat zijn familie tot tweemaal toe de bal ophalen vanachter de afrastering en gebaard van “doe maar rustig aan”

80e minuut: de rentree van het centrale duo Bernie en Ruben. Lang geblesseerd geweest en nu dan eindelijk opdraven op de groene mat.