gemaakt op : 03 oktober 2019

Verslag VSW - WZC 2-2

Op de derde speeldag de topper. Beiden met 6 uit 2. Overigens wel in het bijzijn van Dieze West aan kop in 4D.

Uw verslaggever was op tijd, de match begon om 15.00 uur, zodoende nog wat lokale plaatjes kunnen schieten uit het kleine maar knusse dorpje aan de IJssel. Als deze rivier er niet had gelegen was er sprake van een heuse derdby, hemelsbreed liggen de velden 3,8 km van elkaar!

Een fanatiek WZC begon meteen de aanval te zoeken, kreeg kleine kansen en maakte ook meteen kennis met het fysieke spel van de thuisclub. In minuut 13 kregen we meteen de deksel op de neus: Sander Horstman twijfelde niet, haalde uit, en liet VSW juichen met zijn strakke schuiver in het uiterste hoekje (1-0). Even leken we van slag maar in de 20e werd een fraaie aanval via Jarno van Essen en Jonas Faber toch weer doeltreffend afgerond. Tristan Keijl gaf de bal het laatste zetje en nu juichte de Wapenveldse aanhang. Het spel bleef op en neer golven. Joey Platenkamp (VSW) teisterde het aluminium, Rob Veltkamp ving alle hoge ballen en trainer Slinkman greep in: Demian Berghorst kwam op de linkervleugel, Jan Peter Hulleman naar het centrum en Henk Boerdam mocht alvast zijn koffer pakken. Even dachten we op voorsprong te komen net voor rust maar de inzetten waren te slap. Het gewone gras lijken we niet meer gewend te zijn, je moet daarop wat strakker aanleggen.

Na rust de eerste kans voor Jonas Faber welke tot hoekschop werd verwerkt. Meteen daaroverheen twee opgelegde kansen voor de thuisclub. Gelukkig wisten Leon van der Kolk en Joey Platenkamp niet te scoren, beide keren redde Rob Veltkamp. WZC werd geleidelijk aan wakker, Mike Burgmeijer kwam binnen de lijnen, kansjes meer voor WZC. Uit het niets kwam de bal op de stip, daar waar we het in de eerste niet vreemd zouden vinden, was het nu een cadeautje. Tristan mocht 'm uitpakken maar het bleek een kat in de zak; keeper Remon Rietveld had de bal klemvast in het hoekje. Er kwam meer ruimte, de linies vielen verder uit elkaar, ballen werden gebracht in plaats van gepasst. Afvallende ballen werden voor VSW. In de 81e minuut een prachtige redding van Rob, hij zweefde een inzet klemvast uit de bovenhoek. De minuten er na hadden Bram Roskam en Jonas Faber kunnen scoren, maar weer was keeper Rietveld hen de baas. Drie minuten voor het einde leek het doek te vallen voor WZC toen Mike van de Streek met een schuiver de thuisclub op voorsprong zette (2-1). WZC ging nog meer op de aanval en kreeg uiteindelijk de verdiende beloning: de onvermoeibare Roskam zette voor en Jarno van Essen zette zijn kruin tegen het lederen monster: 2-2, en het publiek in extase. Diezelfde Van Essen probeerde in blessuretijd met een omhaal nog te scoren, hij vond helaas niet de kruising zoals Marco van Basten dat wel vond: https://www.youtube.com/watch?v=neJ0PTHa2i0

Het bleef 2-2 en daar had iedereen achteraf wel vrede mee. Volgende week thuis tegen Wilsum... 14.30 uur.