gemaakt op : 06 oktober 2019

Verslag VSCO 3 - WZC 2 2-2

De padden tegen de kanaries, op de dag na dierendag. Ut tweeduh speelt deze middag de kraker tegen medekoploper VSCO 3 op spotpark de Heughte in Oosterwolde.

Coach Erik heeft in de week van dierendag weer zitten broeden op de opstelling en komt tot een opstelling van beter 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht. Na de zwaluwen die overvlogen is het tijd voor de uil die meent een valk te zijn. Deze breinbreker vraagt het uiterste van de spelers van ut tweeduh.

De wedstrijd komt direct op gang in de hoogste versnelling. Ut tweeduh ziet VSCO binnen de minuut een levensgrote kans om zeep helpen. Vervolgens enkele katachtige reflexen van doelman Bert, die een berewedstrijd zal keepen en ut tweeduh in moeliijke situaties  overeind houdt. 

De kanaries krijgen het eerste kwartier nog enkele kansen op de openingstreffer, maar wonderwel verdwijnt de bal niet in het netje. In de 20e minuut ontbrandt de strijd volledig. Eerst scoort VSCO 3, 1-0. Binnen de minuut is het alweer gelijk. Een passje van Arjan Doppie  op Robin, deze brengt Everhard in stelling en tegen diens verwoestende uithaal is de doelman kansloos, 1-1.

Ut tweeduh wil meer, maar stuit enkele malen op de uitstekende doelman van VSCO. Op het moment dat een ieder met zijn gedachten al bij de thee is, scoort VSCO. Een schermutseling voor het doel en spits Wim de Vries werkt de bal via paal, lat tegen de touwen, 2-1.  

Na de pauze gaat ut tweeduh op jacht naar de gelijkmaker. Er komen kansen, echter vooralsnog wil de bal er niet in. VSCO verdedigers die zich in de baan van het schot werpen of de sta in de weg keeper. Aan de andere kant blijft het oppassen voor de gevaarlijke rakkers in de voorhoede van VSCO, maar ook hier een doelman in topvorm, Bertje. 

In de 76e minuut stoomt Jesse op. De ijzervreter op de rechterflank verstuurt een splijtende pass op Everhard. Tegen de kanonskogel  van Everhard is niets bestand, 2-2. De slotfase is hectisch met 2 teams die alsnog een overwinning ruiken. Op zijn eigen tijd fluit de scheids voor het einde en kunnen wij een puntje in de tasse meenemen naar Wapenveld.

Gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd een terechte uitslag en beide teams koesteren dan ook het puntje.

Thuis gekomen laat ik het boekje over 500 thaise gerechten maar in de kast staan. Gewoon weer ouderwets aan een bordje nasi. Satéstokjes erbij en daarna  een lekker toetje.

 

Statistieken:

19e min.          1 – 0    Jaap van’t Hul

20e min.          1 – 1    Everhard Stoffer

45e min.          2 – 1    Wim de Vries
76e min.          2 – 2    Everhard Stoffer

 

Scheidsrechter:  W. van Os (ik heb een turbo klokje, dus laten we snel beginnen)

Toeschouwers:  31 (waaronder padden en kanaries)

VAR moment:    spreekt de scheids echt met de aanvoerder van ut tweeduh om de wedstrijd af te fluiten of is hier sprake van een verborgen gesprek?