gemaakt op : 10 februari 2020

Verslag Verslag WZC 4 – VIOS 5 1-1

De achtergrond: wij staan bovenaan met 29 uit 11, VIOS is de grote onbekende middenmoter. Onze trainer Robert vertoeft in Engeland dit weekend. Doel van deze reis is vaag gebleven. Scouting? Beer drinking? Sightseeing?

Traditiegetrouw verzamelen we ons op de balustrade. Aangezien onze youngster Harry er vandaag niet is, missen we de nodige jeugdigheid. Om dit te compenseren worden er de nodige boksen uitgedeeld en dragen sommigen van ons broeken met teveel gaten. William wordt even op een applausje getrakteerd omdat hij in het huwelijksbootje zal treden.

In de kleedkamer leest aanvoerder Kippie een epistel van 3 kantjes voor dat de trainer aan hem geappt heeft. De samenvatting: keep it simple and make sure you win. Dit gaan we doen met de volgende 11 namen:

Tom

Douma, Palm, Doornink, Kersing

Eilander, Jeroen S., Kippie, Gerko

Appie, Smit

Op de bank hebben plaatsgenomen: Gerjan, Chris, Draaijer en William (“Als laatste wissel, graag!”)

We beginnen redelijk. Er is veel balbezit en de bal wordt redelijk goed rondgespeeld. VIOS zet daar een gezonde portie werklust tegenover. Met name op rechts ligt voor ons erg veel ruimte en het beeld dat zich ontvouwt is een combinerend 4e dat veel balbezit heeft en VIOS dat gedisciplineerd weerstand biedt. We creëren een aantal kansen via Jeroen, Smit, Appie en Hendry. Appie schiet tussendoor ook nog een vrije trap op veld 16. We gaan rusten met 0-0 en concluderen dat we onszelf tekort doen door niet met een nulletje of 2 voor te staan.

Na de rust wat omzettingen: laatste wissel William komt voorin (“Nu al?”), Appie zakt een linie en Jeroen en Hendry bestrijken de rechterflank. Het wedstrijdbeeld van de 1e helft zet zich voort. We hebben balbezit en creëren een aantal kansen. Na een minuut of 15 maakt Gerko een heerlijk goaltje door de bal over de keeper heen te prikken: 1-0! Vervolgens een aantal omzettingen, Chris en Gerjan komen erin.

We drukken onvoldoende door en VIOS blijft hoop houden. Opportunisme kan je ver brengen, zo blijkt maar weer…. Er volgen een aantal kansen voor VIOS, waar corners en net voor tijd scoren zij de 1-1. Het affluiten door de goed leidende man in het zwart, H. Rorije, wordt door VIOS gevierd alsof Oranje wereldkampioen geworden is, dat hun leider net gekroond is tot koning van Vaassen, of dat heel Vaassen de postcodeloterij gewonnen heeft.

Wat voor ons rest is een kater. We zijn deze competitie weliswaar nog steeds ongeslagen, maar dit puntverlies kunnen we alleen onszelf aanrekenen. Mannen, volgende week de mouwen opstropen en het vizier op scherp. Dan wacht ons de uitwedstrijd tegen WHC. Commentator van dienst: Kippie!