gemaakt op : 08 oktober 2018

Verslag Svi 4 - Wzc 3 2-0

Zaterdag 6 Oktober 2018 stond voor het 3e elftal van Wzc Wapenveld in het teken van de uitwedstrijd naar Svi 4 uit Ittersum, Zwolle. Svi 4 is een oude bekende van het 3e van Wzc, afgelopen seizoen zaten beide elftallen ook bij elkaar in de competitie. Svi 4 speelde het hele seizoen mee voor de titel, maar moest aan het einde van de competitie genoegen nemen met een keurige 2e plaats. Ook in het huidige seizoen heeft Svi het team alweer aardig aan het draaien, de beide eerste wedstrijden werden gewonnen. Tegen Wzc werd vorig seizoen 2 keer gewonnen door Svi. Hoogste tijd dus voor het 3e om de rollen vandaag om te draaien.

 

Aan het weer lag het vandaag niet. Een prachtige dag om te voetballen, een heerlijk zonnetje zo in het begin van oktober. Daar wij op het kunstgras voetbalden, was dit ook wel te merken. Door de week heen bleek maar weer eens dat een selectie van 24 man niet altijd een garantie is om met genoeg mensen van het eigen elftal weg te gaan. Aanbeland op pas de 2e competitiewedstrijd van het seizoen waren er alweer de nodige personele problemen voor de 3e selectie. Mede door het wegvallen van 2 keepers binnen de senioren van Wzc schoven Bert en Pascal een elftal door, en moesten het 3e en het 4e zelf schuiven binnen hun selecties om een doelverdediger te vinden. Waar vorige week Tom op doel stond, werd deze week Rick bereid gevonden om het doel te verdedigen bij het 3e. En dat deed hij uitstekend mag vermeld worden! Om op het aantal van 14 man te komen, werden Edwin en Ramon meegenomen met het 3e, waarvoor dank!

 

Na veilig aangekomen te zijn op het sportpark werd duidelijk dat we op het kunstgras mochten aantreden. De wedstrijd voor ons was nog bezig en de spelers die daar acteerden waren ook ingedeeld in dezelfde kleedkamer als waar wij ons mochten omkleden. Dit werd dus een gezellige boel, en een aantal spelers kozen ervoor om dan maar lekker buiten in de dug-out om te kleden. Robert deed zijn praatje buiten in het zonnetje en koos (RIP) ervoor om met de volgende elf mensen aan te treden:

 

Rick

Gerjan-Arjan-Douma-Nico

Geert Jan-Gerbrand-Doornink-Kersing

Enrique-Harrold

 

De toss leerde ons dat wij mochten aftrappen, en Enrique bracht het leren monster in beweging. In de beginfase was het aftasten van beide kanten. Hoe staan de beide teams en waar ligt eventueel de ruimte. Svi werd na verloop van tijd wel wat dreigender en dit resulteerde in een aantal schoten, die gelukkig voor Wzc richting en snelheid misten. Een enkele keer moest Rick reddend optreden en deed dit uitstekend. De uittrappen van Rick kenden vaak wel de juiste snelheid en hij wist zeker tot aan de middellijn uit te trappen.  Dit resulterende al snel tot een vloeiende aanval van Wzc via Harrold en Enrique, maar het schot van Enrique vloog helaas ook naast het doel. Wzc wist vrij eenvoudig stand te houden, tegen de mannen van Svi. Uit een corner van Wzc werd op doel gekopt, maar ook hier wist de doelman van Svi redding te brengen. Een vrije trap van Gerbrand werd in eens op de goal geschoten en met de nodige moeite van de doelman werd de bal tot corner verwerkt.

 

Aan het begin van de tweede helft bracht Robert een wissel in. Nico werd bedankt voor zijn bewezen diensten, hij heeft keurig zijn mannetje gestaan aan de linkerflank, en Kersing schoof een linie naar achteren. Julian kwam linkshalf te spelen. De eerste 15 minuten van de tweede helft waren duidelijk voor Wzc. Het was een stuk dreigender dan Svi, die even niet wisten waar ze het moesten zoeken. Een 3tal kansen werden echter niet doeltreffend afgerond, waarbij het schot van Julian op de lat de grootste mogelijkheid was. Mede door het pressie voetbal wat Wzc speelde, was Svi in de tegenstoot soms gevaarlijk. Na weer een afgeslagen aanval van Wzc kwam de bal bij de linksvoor van Svi, hij zag op het middenveld een vrije man, die de bal aannam en in 1 keer op goal schoot. Helaas voor alles wat Wzc een warm hart toedraagt verdween de bal in het netje en kwam de 1-0 op het scorebord.

 

Hierna werd Enrique gewisseld en kwam Julian in de spits te spelen en nam Ramon de linkshalf positie in. Wederom een kans voor Wzc maar ook deze viel er helaas niet in. Een kwartier voor tijd kreeg Svi een corner. Met dat de corner genomen werd en de bal nog in de lucht hing, floot de scheidsrechter. Waar iedereen dacht aan een doeltrap, wees de scheidsrechter naar de andere cornervlag en gaf dus aan dat het opnieuw een corner werd. Iedereen die op het veld stond keek naar de scheidsrechter en vroeg zich af wat de beste man dan had gezien?! Een onduidelijk antwoord werd gegeven, en Wzc stond even niet op de juiste positie. Je raad het al, uit deze corner vloog opeens de 2-0 erin.

 

Wzc moest nu alles op alles zetten om nog een goed resultaat te behalen in deze wedstrijd. Helaas waren de routiniers van Svi slim genoeg om het balletje rond te laten gaan en zo wisten wij niet meer tot scoren te komen. Een onnodige nederlaag in Ittersum, en in de thuiswedstrijd zullen wij moeten laten zien dat wij ook van Svi kunnen winnen.

 

Volgende week spelen wij thuis op sportpark Monnikenbos tegen de mannen van ASV Dronten. Uw verslaggever zal dan Gerband van der Horst zijn.