gemaakt op : 12 oktober 2021

Verslag SVI 10 – WZC 5 0 – 3

Na het enerverende duel van vorige week tegen VIOS, mochten we vandaag naar Zwolle toe.

Van te voren was het alle zeilen bijzetten om genoeg spelers op de been te krijgen, met alle blessures waar we mee te maken hebben. De coach gaf aan met dezelfde instelling het veld in te stappen als vorige week de tweede helft, makkelijk te voetballen. De volgende 11 mochten beginnen:

                                               Bert

                Douma              Palm Tom              Nico

                Martijn             Gerbrand Appie    Doornink

                                            Geert Jeroen

 

Mooi weer en nog een beetje publiek, dit kon wel eens een mooie voetbalmiddag worden.

We begonnen fantastisch aan de wedstrijd, via een vlot lopende aanval, speelde Jeroen, Geert aan en die haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen, onhoudbaar voor de keeper. Iedereen ging er voor zitten, want dit kan wel eens een mooie wedstrijd worden.  Maar men kwam bedrogen uit. De rest van de 1e helft was niet best, het leek wel of de energie na de ene minuut op was. Moeilijk voetballen, pases die niet aankomen en ga zo maar door. Het scheelt: de tegenstander had hetzelfde robleem. In de 2e helft zijn er een aantal omzettingen: Nico(geblesseerd} eruit, Arnoud erin, hij mocht zijn eerste minuten maken van dit seizoen. Appie in de spits en Jeroen op de rechterflank en Martijn naar de backpositie.

Iets meer energie in de wedstrijd en de kansjes afmaken en de wedstrijd over de streep trekken. Voetballend werd het iets beter, maar SVI kreeg de kansjes. Schoten die over of naast gingen, die Palm met zijn uitschuifbeen tegen kwamen of de snelheid van Tom onderschatten, Bal die vanuit een hoekschop nog net van de lijn gehaald werd. Vanuit het niets kwam daar toch de 2- 0, goede voorzet van Kippie, Appie kan de bal nog net met zijn hoofd schampen en de bal rolde buiten bereik van de keeper in de goal. Niet veel later werd de 3- 0 ook nog gemaakt, een goede steekpas van Appie op Jeroen die hem in de verre hoek schiet en zijn 7e van het seizoen binnen schiet. We kregen nog ons wekelijkse Bert momentje: hij dacht de bal rustig weg te schieten, maar de bal stuiterde net op en legde de bal precies in de voeten van de spits, maar gelukkig voor Bert liet hij deze buitenkans onbenut.  Zo na 2 gelijke spelen, nu de eerste overwinning.

Volgende wedstrijd is de bekerwedstrijd tegen Victoria Boys 3. Dan zal het verslag geschreven worden door Jeroen.