gemaakt op : 30 november 2019

Verslag 's Heerenbroek - WZC 1-0

Zaterdag 30 november 2019, tussen Zwolle en Kampen. De topper in 4e klasse D tussen één van drie koploper en de nr. 4 van de ranglijst. Ik heb de auto bij het dorpshuis geparkeerd, achteraf mooi veilig want rondom het veld van de gastheren is je auto niet veilig. Het eerste kwartier was voor de plaatselijke uitdeuker beter dan voor supporters.

 

Tot aan de rust werd er niet gescoord ondanks de nodige kansjes over en weer. Soms waren er opstootjes, soms valpartijtjes, gele kaarten voor de backs van WZC, de eerste wissel bij WZC met Jay Kisa voor Lars Hulleman (hamstring probleem) en met een zeer tevreden lotenverkoper bij de thuisclub. Mooi zoveel volk langs de lijn! Dat het 0-0 bleef was een wonder, keepers mochten niet mopperen.

 

Na de thee zou blijken wie aan het langste eind zou trekken in dit 6-puntenduel. Voordat we het in de gaten hadden, zelfs het scorebord was nog niet geactiveerd, lag de 1-0 in de touwen. Wessel van Dijk strafte weifelend ingrijpen in de defensie van WZC genadeloos af. Waar de trainer Carlo Bergsma van thuisclub in de rust nog had gezegd "wie de eerste goal maakt wint", moest WZC dus op zoek naar een tegentreffer. Het werd de wedstrijd van de afvallende ballen, 99% van die ballen waren voor de thuisclub. Een repeterend verhaal in de strijd tegen de teams uit het linkerrijtje. Ondanks het hevige sleurwerk van Tristan Keijl, de snelheid van Jarno van Essen en Jonas Faber kregen we het niet voor elkaar te scoren. Emir Balavac schoof de bal naast een leeg doel, Keijl kopte net voorlangs en schoot rakelings over en Van Essen zijn inzet werd gered door de keeper. Zelfs een eigen inzet van de thuisclub werd door hun keeper gepareerd. Aan de andere kant miste Wim Kwakkel namens de thuisclub een strafschop (bal over het doel). En werden de mooiste kansen om zeep geholpen in de slotfase.

 

Na ruim 95 minuten floot scheidsrechter Martin Oldenbeuving voor het laatst. Had de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd in de vierde klasse gezien. De thuisclub had in weken niet zoveel weerstand gehad maar trok toch aan het langste eind. 's-Heerenbroek staat op kop samen met 't Harde. WZC likt haar wonden, het chagrijn ging mee naar Monnikenbos en uw verslaggever gaf de achtergelaten teammanagers Evert en Rein een lift naar Wapenveld.... en daar zit nou net het verschil in... 's-Heerenbroek collectief sterk, WZC ondanks de inzet op het oog geen echte eenheid. Volgende week naar Kampen voor een sportieve revanche, in mei worden de prijzen verdeeld!