gemaakt op : 12 mei 2018

Verslag Oene - WZC

Vandaag naar Oene in speelronde 24. De situatie na het gelijkspel bij Rouveen maakt rechtstreekse handhaving er niet makkelijker op. Maar weer de fiets op gesprongen dus. Route via knooppunten 43 en 69 (in kader van de moederdag geen verkeerde keuze). Onderweg wat plaatjes geschoten. Wie zal bijvoorbeeld het varkentje wel even wassen? Wie heeft de wind in de zeilen?

Aangekomen op sportpark De hoge kamp zaten er al weer velen op me te wachten. Handje schudden hier en handje schudden daar. Voordat we begonnen nog even een natte douche, beetje vuurwerk en zwaaien naar 't publiek. In de 8e minuut ook nog eens de eerste en beste kans voor Mike Burgmeijer. Riphagen redde voor Uune. Geleidelijk liep WZC achteruit en drong het Ajax van de Veluwe aan. In de 42e minuut werd het 1-0 toen een vrije trap van Mosterd op de lat belandde. De bal caramboleerde via de voet van Wolter Bos in eigen doel. Op slag van rust werd het 2-0, Yve Hilberink rondt koel af na goed doorzetten van wederom Jesper Mosterd en zwak verdedigen van WZC.

Koud begonnen aan de tweede helft scoort Yve Hilberink zijn tweede en 3-0 voor de thuisclub. En wat daarna gebeurde verbaasde me weer eens WZC trok ten strijde en dan komen er wel kansen. Dan schieten we wel op Oener doel. Gejuich bij de padden. Onze topscorer Everhard Stoffer scoort 3-1. In die fase zat er meer in. Mike kreeg weer een beste kans. Maar toen Patrick Kamphuis de 4-1 binnenkopte voor Oene nadat WZC verzuimde de aansluiting te scoren, was de match gelopen. Het bleef bij 4-1. Door het bonuspunt bij ESC van Rouveen mogen we ons op gaan maken voor de nacompetitie. De bloemetjes onderweg kleurden al groenwit en die kleuren van Rouveen speelden zich veilig er vanuitgaande dat ze winnen van Reaal. Maar proud to be a pad blijft op onze shirten staan...