gemaakt op : 20 november 2021

S.V.I. 2 - W.Z.C. 2 6 - 1

Ut tweeduh neemt deze middag een voorschot op pakjesavond van de goede Sint.

Na de pauze wordt het ene na het andere cadeau uitgedeeld aan SVI. Sociaal zijn is geen probleem, maar dit gaat wel heel ver.

In de aanloop na de wedstrijd wordt het wedstrijdplan duidelijk ontvouwd door coach Ruben. Een ieder snapt het, althans er zijn geen vragen.

Vanaf de aftrap is het duidelijk dat ut tweeduh deze middag te maken heeft met een technisch vaardige tegenstander.

In een hoog tempo worden wij opgejaagd en krijgen niet de kans om rustig op te bouwen van achteruit. Onze verdedigers worden direct onder druk gezet. Toch blijven wij met een sterke verdediging en een hardwerkend collectief overeind tegenover het zwolse aanvalsgeweld.

Na een half uur is het dan toch raak voor SVI. Door een wirwar van spelers ploft de bal tegen de touwen, 1-0.

Voor de pauze komen wij toch wel verrassend langszij. In de 42e minuut wurmt Jelmer zich door de zwolse defensie en met een bekeken schuiver laat hij de doelman kansloos, 1-1.

Na de pauze wordt het donkerder en donkerder en de maan schijnt door de bomen. Pakjesavond is in aantocht.

In het eerste bedrijf nog een defensie van gewapend beton, na de pauze een complete offday van ut tweeduh. De doelpunten vallen als bladeren van de boom bij een herfststorm. Niets lukt meer en tot overmaat van ramp geven wij enkele doelpunten wel heel gemakkelijk weg aan SVI, als ware het pakjesavond.

Binnen 3 minuten na de pauze is het al raak, 2-1. Daarna is er geen houden meer aan en loopt SVI uit naar 6-1. Het heeft geen zin om hier nog enige woorden aan vuil te maken.

Als de scheids voor het einde fluit, verlaten wij met het schaamrood op de kaken het veld. Natuurlijk SVI is veel beter, maar zoveel cadeaus weggeven is ook weer niet nodig.

Thuis gekomen gooi ik de tasse weer voor een week op de zolder. Snel de keuken in en even later staat het dampende bordje nasi alweer op de tafel. Dat zijn van die momenten dat je een dramatische middag kunt vergeten.

 

Statistieken:

29e min.          1 – 0    Dries Oude Kapstok

42e min.          1 – 1    Jelmer Riphagen

48e min.          2 – 1    Joost van Drimmelen

54e min.          3 – 1    Boris van Buiten

64e min.          4 – 1    Bart Hofman (via de rug van doelman Rob)

74e min.          5 – 1    Bert Huisman

80e min.          6 – 1    Jaap Kisjes

 

Scheidsrechter:  R. Spliet (houden jullie de achterlijn, dan neem ik de middenlijn voor mijn rekening)

Toeschouwers:  6 (waaronder de mevrouw van de viskraam en een mevrouw met een bakje kibbeling)

VAR moment:    de bal rolt via de rug van doelman Rob in het doel. Is hier sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden of is er vermeende opzet van de doelman in het spel?