gemaakt op : 01 oktober 2019

SEH 6 – WZC Wapenveld 4 0-7

Screenshot_20191001-175207.jpg

Vandaag moest het gebeuren, niet alleen stond de derby tegen SEH op het programma, ook zou het heden middag zo maar eens kunnen zijn dat WZC Wapenveld 4 na 3 jaar weer op de eerste plek zou kunnen komen te staan. En zo geschiedde!

Nadat iedereen elkaar ‘s ochtends via Whatsapp succes en een goede wedstrijd had gewenst leek het of trainer Robert van Renselaar de enige was die deze middag aanwezig zou zijn. Zelfs dit was nog de grote vraag want meneer de trainer vond het nodig om uitgerekend dit weekend met een aantal teamgenoten de zon in Drente op te zoeken.

 

Toen uw verslaggever om 2 uur op sportpark Monnikenbos de fiets pakte om gezamenlijk richting de Eeuwlanden te vertrekken bleek dat een ieder al was gevlogen. Of was het dan toch de harde waarheid dat er vandaag niemand op zou komen dagen? Hier was maar op één manier achter te komen, moederziel alleen richting SEH en hopen dat er meerdere spelers zich daar zouden hebben verzameld.

 

Eenmaal op de fiets begon het te waaien en te stormen! Kracht moest worden bijgezet, het leek wel een warming up! Om 10 voor half 3 aangekomen op het sportpark maar eens kijken wat er in de kleedkamer zit.

De tranen schieten mij al snel in de ogen… Slechts 3 spelers lijken zich hier hebben verzameld voor deze uiterst belangrijke wedstrijd, wetende William v O, Jeroen P en Arne-Joost D. Laatstgenoemde weet ook nog eens te melden dat hij niet mee zal doen ivm een ouderdomsblessure..

 

Gelukkig heeft hij ook ander nieuws! Wat ik hier in de kleedkamer tref zijn slechts enkele wissels en een grensrechter! Het schijnt dat er reeds (15 minuten geleden) 11 dappere strijders en een teruggekomen trainer richting ten tonele zijn vertrokken, wetende veld 3! Geen kunstgras, maar ouderwets groene sliertjes die je kunt ruiken en opvreten! Daar gaat toch helemaal niet boven tijdens zulk onstuimig weer, de ideale ingrediënten voor een lekker potje voetbal! De tranen schieten mij wederom in de ogen, ditmaal van vreugde en gevoel van saamhorigheid!

Zou het dan toch nog goedkomen?

 

Snel even luisteren naar wat de trainer dit keer als opstelling aan de anderen had medegedeeld. Sh#t! Nog basis ook! Snel 3 keer heen en weer lopen (warming up was op de fiets al aan bod geweest) en de rest van de opstelling is als volgt:

Keeper:                                                           Bert M

Achter:                Hendry E            Henri D Tom R                  Erwin K

Midden:               Gerko N              Gerbrand H ©   Alber Henk T      Harold B

Voor:                                                 Rick W                 Geert Jan S

 

Wissels:              William v O, Jeroen P en S

Trainer:               Robert v R

Grensrechter:    Arne Joost D

 

Toeschouwer: Wibo D

 

Nadat het fluitsignaal had geklonken werd door WZC vrij gauw de wil bij de tegenstander opgelegd.

Men kon duidelijk zien wat de intenties van de ploeg van Robert deze middag waren, tegenstander onder druk zetten en zo snel mogelijk het verschil maken.

Nadat er een aantal kansjes werden gemist was het daar de uit de achterste regionen meegekomen Kersing die na 20 minuten met een droge tikker een afgeslagen bal tegen de touwen wist te werken! 0-1.

 

SEH begint zo nu en dan ook van zich af te bijten maar gelukkig weet Bert M met enkele katachtige reflexen zijn doel schoon te houden. Lekker Bert!

 

Nadat een hevige storm van SEH weer enigszins is gaan liggen is het ineens Albert Henk die vanuit een corner de score weet te verdubbelen! Een indraaiende bal flitst aan alles en iedereen voorbij en beland achter goalie Grolleman, 0-2!

Als trainer moet het wel fijn zijn om te weten dat er wanneer de aanval het net moeizaam weet te vinden (dat dit door flinke tikken op knieën, schenen en enkels komt doet er even niet toe), op andere plekken in het veld mensen op staan en hun verantwoording nemen! Dit geldt tevens vice versa!

 

Dat dit fijn is voor een trainer neemt niet weg dat hij er deze middag zichtbaar nog niet gerust op is.

Het elftal draait, maar nog zeker niet op volle toeren! Wanneer de rust aanbreekt grijpt deze dan ook keihard in.

 

Een wijs voetbaldeskundige zei ooit; ‘’De kracht van een elftal wordt bepaald door de kracht van je bank..’’ en dat werd ook deze middag weer bevestigd.

 

De kapot geschopte Rick W verliet het veld voor William v O en Jeroen S mocht het op de links half gaan waarmaken voor de ‘’naar het feest van zijn moeder’’ vertrekkende Harold B.

 

Een half uur en 3 goals later heeft William v O er 2 aan zijn totaal kunnen toevoegen, waarvan 1 onmogelijke van Basten uithaal vanaf de achterlijn. De andere komt van de voet van Jeroen S. 0-5, wedstrijd gespeeld, SEH lijkt verloren en rijp voor een grotere nederlaag.

 

Tom R breidt met een droge knal de score uit naar 6-0, waarna de later ingevallen Jeroen P de eindstand zet op 0-7!

 

Drie wissels, goed voor 4 doelpunten op momenten dat het scoren even stroef loopt.. Wie zal ooit nog kunnen ontkennen dat de kracht van een elftal wordt bepaald door de kracht van je bank…

 

Concurrent WZC Wapenveld 3 verloor zijn eerste punten met een gelijkspel over de heuvel, mede hierdoor is de eerste plaats op de ranglijst weer werkelijkheid na deze 3 jaar uit het oog te zijn verloren.

 

Volgende week 14:30 thuis tegen nummer 7 EZC ’84 3.

Kijken of die mooie plek kan worden vastgehouden, tot dan!