gemaakt op : 08 februari 2020

SEH 2 - WZC 2 0-3

Ut tweeduh speelt deze middag de derby tegen de buren van SEH 2 op sportpark de Eeuwlanden. De nummers 1 en 2 van de ranglijst. Waar in de prehistorie de graspollen in het rondte vlogen bij deze derby, is het deze middag een potje rummikub in het bejaardentehuis.

Coach Erik heeft weer een taktische strijdplan ontwikkeld in zijn meesterbrein en deze weer opgeluisterd met de nodige “tegeltjeswijsheden”.


Binnen 5 minuten kunnen de meegekomen padden juichen. El Fenomeno Robin krijgt de bal aangespeeld van Kris. Met enkele kap- en draaibewegingen worden SEH verdedigers als zijn het padvinders het Zwolsche bos ingestuurd en scoort Robin subtiel met zijn fameuze linker, 0-1. Ut tweeduh blijft het spel dicteren en SEH zakt massaal terug op eigen helft om daar vanuit de eigen loopgraven te trachten de aanvalsgolven te ontregelen. Af en toe een uitbraak, maar onze defensie staat weer als een huis. Deze middag weer opgeluisterd met voorstopper Bernie, die de geblesseerde Martijn (kop tegen kop) is komen vervangen. Bernie speelt deze middag als in zijn vroege jeugdjaren en buffelt er vrolijk op los. Zelfs de meedogenloze slidings ontbreken niet, als blijven de kunstgraspollen op zijn plaats. Na een half uur spelen wordt doelman Rob dan eindelijk op de proef gesteld. Het is teamgenoot Doppie die een ferme kopbal loslaat, welke door Rob met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek kan worden getikt. Klasse. Voor de pauze komen wij dan toch op een verdiende 0-2 voorsprong. Een vrije trap van een metertje of 20 wordt door Robin verwoestend hard in de benedenhoek geschoten, 0-2.

Na de pauze blijft SEH volharden in het spelletje van “inzakken” en op een voorwaartse beweging staat bijna de straf van “wisselen”. Ut tweeduh blijft dan ook simpel overeind en het wachten is op meerdere treffers. Het vizier staat niet echt op scherp en dat is jammer voor het talrijke publiek dat meer doelpunten verdiend. Halverwege de tweede helft is het dan toch Bram die het op zijn heupen krijgt. Al wiegend en waggelend slalomt Bram door de defensie en ramt de bal in het net, 0-3. Als de scheids voor het einde fluit, gaan de drie punten in de tasse.  Een derby is het deze middag niet, maar ja met drie punten in de tasse gaan we hier niet over zeuren.

Thuis gekomen wacht er een lekker bordje nasi, dat smaakt weer ouderwets. Daarna lekker in de luie stoel en nog maar eens de stand op het schermpje projecteren.    

 

Statistieken:

 4e min.           0 – 1    Robin de Gruijter       

41e min.          0 – 2    Robin de Gruijter

70e min.          0 – 3    Bram Roskam

 

Scheidsrechter:  A. Töpfer (niet alles lijkt wat het is, ik heb gewoon een pimpelpaars shirt aan)

Toeschouwers:  52 (waaronder een heerdenaar en een leger padden)

VAR moment:             kopte Doppie bewust de bal in de eigen benedenhoek om doelman Rob te verrassen en zo te scoren?