gemaakt op : 10 maart 2018

SC Genemuiden 7 - WZC3 4-3

Na vijf weken zonder competitievoetbal mocht WZC3 dan eindelijk weer zijn klasse tonen op het voetbalveld. De eerste returnwedstrijd stond op het programma en dit betrof de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden 7. In de thuiswedstrijd was al gebleken dat dit een zeer pittige en taaie tegenstander was en dat zal vandaag worden bevestigd. Geheel tegen de gewoonte in, moesten we al om 12:30 aantreden waardoor de planning er compleet anders uitzag. Al rond 11:15 hadden de meeste spelers zich gemeld op het sportpark Monnikenbos en rond 11:30 vertrokken de auto’s richting het noorden des lands.

 

Ruim een half uur voor aanvang arriveerde wij op het (overigens zeer fraaie) sportpark van Sportclub Genemuiden. Na een kleine zoektocht naar kleedkamer 6, het vullen van de bidons door Kersing (waarvoor dank) en het aankleden van de prachtige blauw-witte tenues klonk ongeveer twintig minuten voor aanvang, het woord “Heren” uit de kleedkamer. Zoals altijd, betekent dit dat het hele elftal aandachtig kan gaan luisteren naar wat trainer te zeggen heeft.

 

We startten met deze elf:

Rob,

Chris, Pallum, Arjan M, Kersing,

Smit, Lars, Mole, William,

Jeroen, Enrique

Diederik vlagt

 

 

Klokslag 12:30 liet debuterend scheidsrechter H.J. Plette, zijn eerste fluitsignaal horen. Al binnen zes minuten lag de wedstrijdbal achter het hek en moest voor de eerste maal een nieuwe bal worden aangevraagd. Verder was het eerste kwartier erg aftastend en zoekend. Het koppel Arnoud - Lars leek goed te klikken op het middenveld en we waren dan ook de bovenliggende partij. Na negentien minuten konden de meegekomen uitsupporters voor het eerst juichen. Het was de Mole, Arnoud, die zijn klasse toonde en WZC3 op een 1-0 voorsprong schoot. Amper bijgekomen van dit doelpunt lag na vier minuten de bal alweer bij Rob in het mandje: 1-1. Zonder verdere hele grote kansen begaven we ons na 45 minuten naar de hete thee.

 

In de rust vertrekt onze voorstopper Arjan Mensink (zonder te douchen) weer naar Wapenveld voor de thuiswedstrijd met het vierde. William neemt zijn plek over waardoor er een plekje beschikbaar komt voor de vlagger van de eerste helft: Diederik. Edwin nam dit vlaggenstokje over en zo kon de tweede helft van start gaan. Na minimaal vijf minuten wachten op onze scheidsrechter klonk rond 13:30 zijn tweede fluitsignaal (verder de hele eerste helft niet gehoord).

 

In de tweede helft ging het allemaal iets moeizamer. Wij creëerden heel moeilijk kansen en Genemuiden werd wel gevaarlijk voor de goal. In de 62e minuut kwamen zij dan ook op een 1-2 voorsprong, vier minuten later was het alweer raak: 1-3. Tussendoor werd Enrique nog wel diep gestuurd, maar helaas belandde zijn schot op de paal.  Na de 1-3 begonnen de kopjes toch een beetje te hangen en het geloof droop weg. William verliet met kramp het veld en Edwin kwam voor hem in de ploeg. Tien minuten gebeurde er weinig, maar in de 76e minuut was het toch ineens weer feest voor WZC. De verslaggever van de middag had zijn pen net op tijd weggestopt en haalde verwoestend uit: 2-3. Vol nieuwe energie en adrenaline verschenen we weer aan de aftrap. Met het geloof dat toch echt wel een punt inzat vanmiddag, vervolgden we de wedstrijd. Maar helaas in de 85e minuut moest Rob voor de vierde maal vissen: 2-4. Bij de meeste ploegen zou dit het einde van de wedstrijd betekenen, maar niet voor WZC3. De zeer goed spelende Kersing stuurde Jeroen met een prachtige steekbal de diepte in. Jeroen kwam op snelheid het eerste bij de bal en had in zijn ooghoek ook Enrique zien vertrekken. Jeroen legde keurig af en Enrique rondde simpel af: 3-4, een goal uit het boekje. We probeerden elkaar nog één keer op te peppen voor de gelijkmaker, maar die zat er vanmiddag helaas niet in. Na negentig minuten floot de scheidsrechter voor de derde maal: einde wedstrijd.

 

Statistieken:

20e minuut:        1-0   Arnoud

24e minuut:        1-1  

62e minuut:        1-2  

66e minuut:        1-3

76e minuut:        2-3   Diederik

85e minuut:        2-4

89e minuut:        3-4   Enrique

 

Scheidsrechter: H.J. Plette

Uitsupporters: 3

 

Met de tweede wedstrijd na de winterstop te hebben gespeeld is de conclusie simpel: twee keer heel aardig meegevoetbald, maar twee keer nul punten. Maar ik wil u erop wijzen dat deze wedstrijden tegen de nummer één en twee van de ranglijst waren. We merken dat we ook tegen deze ploegen bij vlagen de betere voetballende ploeg zijn en daar moeten we vertrouwen uit halen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het puntloze VSCO 5 op het programma. Ik wil u oproepen om uw ploeg te komen steunen deze middag en zo de drie punten in Wapenveld te houden. De aftrap is deze middag gewoon weer om 14:30 op het sportpark Monnikenbos.

 

Verder wil ik u oproepen om ook een week na de “week zonder vlees” niet te veel vlees te bestellen bij slagerij van Guillik. Op deze manier kan de slagerij volgende week ook zonder Arnoud, waardoor hij ons team weer kan versterken. Bovendien zou ik graag de pen aan hem willen overdragen. Mocht Arnoud toch verhinderd zijn, dan wil ik onze schoolmeester en gemeenteraadslid, William graag voorstellen als reserve. 

Dan rest mij alleen nog de gastspelers (en sprekers) van vanmiddag te danken voor hun bewezen diensten en u te bedanken voor het lezen.