gemaakt op : 21 september 2018

Prins Bernhard - WZC 0-2

Een stapje terug…. Op naar twee vooruit?

Vandaag ging ons vlaggenschip naar Uddel om tegen Prins Bernhard aan te treden. Tussen 1994 en 2002 een vaste waarde in de derde klasse. Menig robbertje werd er uitgevochten op sportpark De Zandsteeg. WZC heeft de derde klasse weer verlaten om ook in de vierde klasse C aan te treden dit seizoen.

In de bus naar Uddel zaten weer veel supporters van WZC die VIERKANT ACHTER WZC staan. Binnenkort met een dubbeldekker naar uitwedstrijden? Passe Partouts genoeg verkocht door de supportersvereniging. Wim Eilander, onze voorzitter van supp. ver. blikte nog maar eens terug op de fantastische presentatiegids die deze week bij een ieder op de mat viel. Veel Wapenvelders kunnen zich vinden in het motto van de gids. En de wijze waarop Gert Kleijer mee werd genomen naar de match, dat is ook een drijfveer van de padden. Met elkaar, voor elkaar, al moet je elkaar soms voort duwen. PRACHTIG!

De match. Waar zijn de tijden gebleven dat Jongetjes, Blijenberg en Schouten van de thuisclub een angstgegner maakten. Ajax linksback Peter Boeve de club trainde. MUNTZ op het shirt stond en we nog wel eens meg lege handen uit Uddel huiswaarts keerden. Niets meer van gezien vandaag. Al leverde de eerste helft weinig goeds op. Everhard die op de cover stoer staat afgebeeld, schoot het leer meerdere keren richting Garderen in plaats van in de touwen en nieuwkomer Emir Balavac had ook geen geluk in de afronding.

0-0 bij rust en Robert Slinkman was in de rust zeer duidelijk over prestatie van de blauwwitten in de eerste 45 minuten van de competitie. “Als je zo speelt, kun je zomaar verliezen. 100% kansen moet je benutten. CONCENTRATIE is het toverwoord en hij posteerde Mike op links en Everhard op rechts. Mike maakte na rust het vertrouwen van de trainer al snel waard want hij brak de wedstrijd open door het leer zuiver in de touwen te schuiven. Voor menigeen was hij de man off the match. Wouter schoot een vrije trap op de paal, Emir een inzet op de lat, en onze verdediging gaf niets weg. Na de 0-2 van Wouter ten Pas uit een vrije trap, waarbij de keeper van de oranjehemden er niet goed uit zag, was de wedstrijd gespeeld. Het doelsaldo kon zomaar opgevoerd worden maar ook het niveau van (assistenten) scheidsrechters is in de vierde klasse niet hoger als in de derde, je zult het zelf moeten afmaken om weer de weg naar derde klasse terug in te slaan.

Maar de eerste klap is wel een daalder waard en teletekst geeft ons als koploper weer. Laat het een mooi seizoen worden. Aan de hapjes en catering in de bus kan het niet liggen. Proud to be a pad – VIERKANT ACHTER WZC, op naar iets moois in Wapenveld!