gemaakt op : 05 september 2020

Pr. Bernhard - WZC 0-4 (beker)

5 september 2020, Uddel, uitwedstrijd in het bekerprogramma tegen Prins Bernhard. Getraind door oud-WZC'er en in Wapenveld woonachtige Ferdinand Van de Lang.

De wedstrijd staat onder leiding van de jeugdige H. Huizer (zie foto), hij deed het goed en voelde het duel goed aan.

De voorbereiding op de competitie duurt voort. Vandaag krijgt Dennis van der Vrugt een kans om zich in de kijker te spelen, weer een stapje hoger. Tempo hoger, balbehandeling sneller, even wennen dus. Verder wat positiewisselingen die vandaag goed uitpakken. Het werd een constant duel met een nuttige 0-4 eindstand. Jorn Kroes, nieuwkomer van Zalk United, scoorde na goed doorzetten de 0-1 (conditioneel kan er nog wel een tandje bij maar hij begint te wennen aan zijn medespelers). Voor Prins Bernhard schoot Gert Schouten in de beginfase op de lat, Jari van de Hoek een vrije in de bosjes en kopte Arjen Koetsier rakelings naast. Daar hadden we wel at geluk. Dennis van de Vrugt scoorde niet in de rebound en schoot een ver naast in plaats van tussen de palen. Jan Peter Hulleman zijn afstandsschot scheerde ook over het doel. Wilmer Rorije maakte een voorzet van Robin de Gruijter wel goed af: 0-2 betekende de ruststand.
Tijdens de rust was het dringen op sportpark de Zandsteeg. Met een beetje geduld werd iedereen voorzien van een sapje. Het extra terras voor 50 man kende 5 bezoekers (!). Ook Robert Slinkman was getuige van deze wedstrijd. Hij zag dat het goed was...


Na rust bleef WZC bij de les en na een lange solo van Dennis vd Vrugt scoorde Robin rustig de 0-3. Arjan Doppenberg had nog wat materiaalpech en moest nieuwe sloffen aan. De revelatie van de voorbereiding stond echter zijn mannetje. Veel kansjes over en weer leverde niets op totdat Wilmer binnen de beruchte lijnen werd gevloerd en Wouter ten Pas de 0-4 vanaf de stip mocht scoren. Ook al hadden er twee mensen tussen de palen gestaan dan nog was het bingo geweest.... een overtuigend optreden van WZC en dat bied weer perspectief voor de competitie.


Dinsdag oefenen in Doornspijk tegen DSV '61, aanvang 20.00 uur. Volgenmde week zaterdag de 3e KNVB-bekerwedstrijd thuis tegen BAS getraind door oud-gediende Arjen Bredewolt. Dan beginnen we om 14.30 uur. Zet 'm op selectie WZC.... Mike Burgmeijer en Tristan Keijl zijn ook weer in training en Henk Boerdam keert weer terug van korte break. Op naar de competitiestart....