gemaakt op : 10 mei 2020

Ook de senioren mogen weer aan de bak

Update: senioren mogen ook weer trainen.

Het kabinet heeft woensdagavond op de persconferentie een aantal corona-maatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:
• Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden
• Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van het clubhuis, kleedkamers en douches
• Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte, zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt
• Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal
• Clubhuizen kunnen naar verwachting open vanaf 1 september .


Vanaf maandag 11 mei is het dus voor alle teams van onze vereniging weer mogelijk om te trainen. Het trainingsschema is hierop aangepast.   


We willen nogmaals benadrukken dat de regels en de protocollen die eerdere gepubliceerd zijn ongewijzigd van kracht blijven met een paar aanvullingen, te weten:  
- Spelers boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij op buiten sportparken of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen te begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts;  
- Doordat alle teams weer gaan trainen is het drukker op het sportpark. Blijf bij je eigen trainingsgroep wanneer er meerdere trainingsgroepen actief zijn en hou je aan de aangegeven looproutes.
 
Wij verzoeken alle trainers en spelers van de seniorenteams deze goed door te lezen. Ook de film over de o.a. de routing op het sportpark is een aanrader om vooraf even te bekijken.  

Klik hier voor een kleine rondleiding
 
Helaas is het niet toegestaan om als liefhebber bij de trainingen aanwezig te zijn. Het sportpark is alleen toegankelijk voor trainers en spelers. Buiten de trainingstijden blijft het sportpark gesloten.

Klik hier voor het schema en indeling

Bestuur WZC Wapenveld