gemaakt op : 14 mei 2019

Olympia’28 5 – WZC 3 1-2

Afgelopen zaterdag heeft uw verslaggever de pen maar weer opgepakt. Aangezien verslaggever Rick voor de zoveelste keer verstek liet gaan voor wat betreft het schrijven van het verslag. Voor 2 weken terug beleefde WZC 3 toch wel een dieptepunt van dit seizoen. Waar in de heenwedstrijd nog gewonnen werd van Reaal Dronten 3, kreeg de ploeg deze zaterdag geen voet aan de grond. Er werd met 8-1 verloren en dit betekende toch wel bijna het hoofd van de trainer. Na de nodige praatsessies en een training (met de nodige spierpijn achteraf) waarin de trainer liet zien het nog niet verleerd te zijn, moest de ploeg afgelopen zaterdag aantreden tegen Olympia ’28 5. Een ploeg die in de middenmoot bivakkeert en waar we in de thuiswedstrijd op een 0-3 nederlaag werden getrakteerd.

Gedurende de week vielen er weer de nodige afmeldingen te noteren. Gelukkig was ons 4e elftal bereid om ons uit de brand te helpen. Daarnaast hebben een aantal spelers hun afspraken verzet om ook aanwezig te zijn. De trainer had in zijn wekelijkse praatje besloten om alleen de opstelling maar te geven. Geen tactisch plan, maar alleen de 11 namen die mochten starten aan de wedstrijd.

  1. Rob Veltkamp

14. Hendry Eilander, 10. Arjan Palm, 4. Tom Regterschot, 3. Gerjan vd Beek

15. Jari Buter, 13. Gerbrand vd Horst, 20. Gijs Remmers, 17. Geert Jan Smit

19. Rick vd Worp, 7. Enrique Aquilar

 

Wissels: 12. Chris Veltkamp, 5. Henri Doornink, 8. Ramon Wendt.

Na een minuut stilte voor de onlangs overleden heer Steenbergen (gewaardeerd lid en oud-voorzitter van de supportersvereniging), werd om 14.01 afgetrapt. Een 1e helft liet 2 ploegen zien die aan elkaar gewaagd waren, zonder dat er echt veel kansen werden genoteerd. Olympia kwam 1 keer goed door, maar gelukkig hebben we dan altijd Rob nog die in een duel met de spits als winnaar uit de bus kwam. WZC was voornamelijk gevaarlijk met mogelijkheden van buiten de 16 meter. Met een 0-0 ruststand zochten beide ploegen dan ook de kleedkamer op.

Wederom had de trainer niet veel woorden. Na de vroege wissel van Henri voor Rick (vanwege een blessure) in de 1e helft, kwam in de rust Chris, Gerjan vervangen. Ramon zou na 15 minuten voor Hendry Eilander in het veld komen, zodat Hendry zijn gemiddelde speeltijd in stand hield. De 2e helft ontbrandde al snel. Na 7 minuten wist Olympia de 1-0 op het scorebord te zetten. WZC 3 schakelde een tandje bij en niet veel later lag ook de 1-1 in het netje. Na een aanval uit het boekje wist Gijs in zijn laatste wedstrijd voor WZC 3 de 1-1 aan te tekenen. Uiteraard wilde WZC meer. Hartstochtelijk  werd de aanval gezocht. De scheidsrechter van dienst floot tot dan toe een voortreffelijke wedstrijd. Echter een kwartier voor tijd was het Arjan die het niet helemaal eens was met de beste man. Arjan mocht voor 10 minuutjes even naast de trainer plaats nemen. Echt gevaarlijk werd Olympia niet in deze 10 minuten en het duel leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen. Echter dacht Gerbrand daar heel anders over. Een aanval over links werd voorgezet door Geert Jan, waarna Gerbrand met een uiterste krachtsinspanning de 1-2 liet aantekenen. Na 50 minuten in de 2e helft floot de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje. De discussie ging daarna nog even door tussen Arjan en de man in het zwart. Uiteindelijk gingen ze met een gemeende handdruk uit elkaar en gingen de punten mee naar Wapenveld. Volgende week zaterdag wacht ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Uw verslaggever zal dan Arjan Palm zijn. Hopelijk sluit het 3e het seizoen nog goed af en zullen de resterende potjes nog de nodige punten opleveren. Zeker nu de nummer laatst Dos Kampen ook ineens punten gaat pakken.