gemaakt op : 07 november 2017

Nunspeet - WZC 7-1

Het was al heel wat jaren geleden dat ons vlaggenschip de 2de ronde had bereikt van het bekertoernooi. De wens van een thuiswedstrijd kwam niet uit de koker, maar een lastige uitwedstrijd naar 1e klasser vv Nunspeet. Een midweekse bekerwedstrijd, aangezien WZC zaterdag mag afreizen naar sportpark Jo van Marle voor het restant van de wedstrijd tegen ZAC.

Weer een mooi aantal padden waren de ploeg achterna gereisd en waren dik ingepakt op deze frisse avond. Onder leiding van oud betaald voetbalscheidsrechter H. van Beek uit Zeewolde voetbalde WZC het eerste kwartier lekker mee met de makkelijk combinerende thuisploeg. Het hoogtepunt in het eerste kwartier speelde zich af langs de zijlijn waar trainer Smit na een vijftal minuten door zijn stoel zakte. Collega Zwijnenberg bood hem gelijk een andere stoel aan. In de 15e minuut komt vv Nunspeet op voorsprong, waarna in de 17e minuut de score wordt verdubbeld door een prachtig doelpunt van Henk Bauw. Net voor rust incasseert WZC een derde treffer waardoor de ruststand werd bepaald op 3-0.

In de 47e minuut komt WZC op 3-1 door een kopbal van Henk Boerdam vanuit een corner. Naar mate de wedstrijd vordert komt het krachtsverschil tussen beide ploegen meer boven drijven en via treffers in de 67e en 73e minuut loopt Nunspeet verder uit naar 5-1. Trainer Zwijnenberg brengt nog een aantal verse krachten, maar de thuisploeg weet door treffers in de 78e en 90e minuut verder uit te lopen naar 7-1. Na deze laatste treffer fluit de prima leidende scheidsrechter Van Beek voor het laatst en verlaat WZC het bekertoernooi en gaat de focus richting zaterdag voor de belangrijke wedstrijd tegen ZAC.