gemaakt op : 15 september 2021

Noord Veluwse Boys 3- WZC Wapenveld 5

Na 1 wedstrijd gespeeld te hebben, lijkt alles alweer bij het oude voor WZC5. Twijfelachtige grappen en grollen vliegen door de kleedkamer ,de ploeg voelt zich weer onoverwinnelijk en her en der wordt er zelfs al gefluisterd over de ‘D’ .Om dat te bereiken zal vandaag is de volgende horde in de bekerpoulefase genomen worden: NVB3. Evenals WZC5 wist de tegenstander van vandaag haar eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Niets minder dan een driepunter is wat trainer Robert van zijn mannen eist, voor een gunstige uitgangspositie.

Om dit te bereiken worden de volgende 11 het veld in gestuurd:

                       Bert

        Nico, Hendry, Henri, Gerjan

Martijn, Gerbrand©, Albert Henk, Jeroen

             Ronald, Geert Jan

Wissels: Hendrie, Tom, Gerko, Henry, Tomas, William

 

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, en over en weer werden wat speldenprikjes uitgedeeld richting doel, maar tot grote kansen kwam het nog niet. WZC besloot het tempo in balbezit op te voeren, aan de hand van regisseur van hedenmiddag, Albert Henk, resulteerde dit in veel balbezit en steeds meer kansen. Na een half uur kreeg Geert Jan een pracht van een kans. Ronald gaf de bal vanaf de zijkant hoog voor, en Geert Jan kon binnenknikken: helaas, net naast. Vlak hierna vond Geert jan het tijd om gewisseld te worden. Hierover gaan verschillende verhalen: volgens hemzelf schoot het hem door die kopbal in zijn nek, volgens keeper Bert liet onze spits zicht wisselen zodat hij rustig even naar huis kon rijden om een handdoek en een schone onderbroek op te halen. Afijn, zijn vervanger is Gerko.

De wedstrijd leek de kant van WZC op te vallen, Albert Henk passt een mooie bal door het midden, en stelt Ronald in de gelegenheid een einde te maken aan zijn droogte: 0-1. Niet veel later was het al weer 0-2 , dit keer was het Albert Henk zelf die kon scoren, op aangeven van sterk spelende Gerjan. Ondanks dat WZC al uit had kunnen en misschien wel moeten lopen, is 0-2 ook de ruststand.

 

In de rust wordt Tomas in het veld gebracht voor Gerjan. Martijn zakt een linie, Jeroen mag weer terug naar het middenveld, en zo mogen Ronald en Tomas in de tweede helft voor de doelpunten gaan zorgen voorin. Dat is niet aan dovemans oren gezegd: Kort na rust maakt Tomas de 0-3 op aangeven van Ronald,  en niet veel later is het Ronald zelf die scoort, nu op aangeven van Jeroen. 0-4.

 

De wedstrijd lijkt wel binnen voor WZC. Trainer Robert besluit te wisselen: complimenten voor de sterk spelende Nico, hij maakt plaats voor Henry Blom. Robert wil ook Jeroen naar de kant halen, omdat deze de beurs in Düsseldorf nog in de benen had zitten. Hier steekt laatste man Eilander echter een stokje voor, hij heeft liever dat Albert Henk gewisseld wordt. Dit uit voorzorg voor een lichte blessure bij de vandaag sterk spelende middenvelder. Of was het toch omdat Hendry Eilander graag wat meer te doen wil hebben achterin? Tegelijk met deze wissel besluit NVB namelijk opportunistisch te gaan spelen. Deze combinatie zorgde er voor dat de organisatie even compleet zoek was. Vlak na elkaar scoorde NVB de 1-4 en de 2-4. De overwinning kwam nooit echt helemaal in gevaar, maar onnodig en frustrerend was het wel.

Volgende week een punt pakken tegen SVI7 is voldoende voor de volgende ronde, maar uiteraard gaan wij voor de volle winst! Het verslag van deze wedstrijd zal geschreven worden door Martijn Schuurman als beloning voor zijn tot nu toe sterke seizoens start.

 

Tot slot nog een tip van uw verslaggever: spaar bij Albert Heijn Wapenveld mee voor een financiële bijdrage voor onze mooie club WZC. Ontvang een voetbalpassie-punt bij iedere €1 aan actieproducten. 10 punten is €1 voor onze club.

Download de Albert Heijn app en spaar mee voor WZC!