gemaakt op : 08 oktober 2017

Nieuwleusen 2 - WZC 2 3-1

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de oranjehemden van de SV Nieuwleusen in Nieuwleusen.
Vooraf worden wij op sportpark Monnikenbos vastgelegd op de gevoelige plaat. Sponsor Dijkslag Dakwerken uit Wapenveld heeft ons weer voorzien van nieuwe tassen. Daarvoor onze hartelijke dank en mocht u een dakje willen laten leggen, dan verwijzen wij u graag naar Dijkslag Dakwerken.
Dan nu de wedstrijd. In Nieuwleusen is het ook een gure middag als de regen gestaag valt en de wind over het veld blaast.
Voordat wij goed en wel in de gaten hebben dat de wedstrijd is begonnen, kijken wij tegen een achterstand aan. In de vierde minuut flitst de rechterspits na een splijtende dieptepass langs onze verdedigers en schuift de bal in het netje, 1-0.
Wij zijn wakker geschud en gaan verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Bram dendert enkele malen langs zijn tegenstander, maar zijn voorzetten en schoten worden niet op de juiste waarde geschat. Het blijft ploeteren op de zompige grasmat en dit is funest voor ons tikkie-takkie-spel.
In de 35e minuut weet Nieuwleusen opnieuw te scoren. Vanuit een hoekschop bereikt de bal een vrijstaande oranjehemd en deze scoort de goal van zijn leven. Vanuit stand neemt hij de bal op de bekende slof en de bal slaat als een granaat tegen de touwen, 2-0.
Voor de pauze komen wij niet verder dan enkele afzwaaiers.
Na de pauze komen wij feller uit de kleedkamer en zetten Nieuwleusen onder druk. Bij Nieuwleusen is het alle hens aan dek en vrouwen en kinderen eerst. Het hoeft niet mooi, als het maar ver is. De ballen worden rucksichtloss over de zijlijn geramd en een bal rossen in de in aanbouw zijnde nieuwe kantine doet de oranjehemden ook niets.
Wanhopig jagen wij op de bekende anschlusstreffer, maar die blijft uit. De regen komt ondertussen met bakken naar beneden en in de blessuretijd regent het nog doelpunten.
Eerst is het de ingevallen kwikzilverachtige Harrold van de Beek. Harrold neemt de bal op zijn verwoestende linker en de bal slaat via de lat tegen de touwen, 2-1.
Voordat wij kunnen gaan denken aan de allerlaatste aanval, slaan de oranjehemden genadeloos toe, 3-1.
Een onnodige nederlaag en dat is jammer, want zodoende kunnen wij nog geen punten stoppen in de nieuwe tassen van sponsor Dijkslag Dakwerken.
Thuis gekomen wil ik eerst een bak kikkererwten op tafel zetten, maar na enig wikken en wegen komt het ouderwetse bordje nasi met satėstokjes komt weer op tafel.

Statistieken:
 4e min.    1 – 0    Jaap den Harder    
35e min.    2 – 0    Jurgen de Groot
90e min.    2 – 1    Harrold vd Beek
90e min.    3 – 1    Gerrit Hoogwater

Scheidsrechter:  A. Jagersma (ik ben een hardenberger)
Toeschouwers:  12 (de meesten onder moeders paraplu)