gemaakt op : 05 januari 2018

Nieuwjaarsreceptie gezellig

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van WZC blikte voorzitter Antoine Sonnega nog even terug op het achter ons liggende jaar waar weer veel zaken de revue passeerden. Zo maar een aantal zaken: jubileum 50 jaar supportersvereniging, handhaving derde klasse WZC 1, tentenkamp jeugd, jubileum 70 jaar WZC, presentatiegids weer in de prijzen, voetbalplaatjesactie met Albert Heijn, olieballentoernooi jeugd, dartstoernooien, en inmiddels ook al weer het verlengen van contracten met Paul Bokhorst, Alie van der Wal, Gerard van Schoonhoven en William van de Hoek. Diverse gesprekken zijn al gepland met trainer. Hoofdtrainer Eddy Zwijnenberg kondigde zijn afscheid bij WZC aan en inmiddels heeft WZC met Robert Slinkman voor volgend seizoen overeenstemming bereikt over het hoofdtrainerschap. Maar eerst concentreren op het verloop van lopende seizoen met als doelstelling handhaven.

Na de terugblik hielden allen een minuut stilte in acht, om een moment stil te staan bij mensen die ons ontvallen zijn en met de zieken in onze samenleving.

Sonnega vervolgde zijn speech met de aankondiging dat we op korte termijn iets willen vertellen over het vrijwilligersbeleid. Daarnaast is een commissie aan het onderzoeken of we willen verbouwen, clubhuis renoveren of zelfs nieuw en duurzaam willen bouwen op ons sportpark. Wellicht is één en ander te combineren met de op handen staande privatisering.

Dat er altijd veel te doen is bij de club dat bleek uit opsomming van activiteiten: dartstoernooien, vrijwilligersavond 19 januari (opgeven aan de bar kan nog tot volgende weekend!), busreizen met supporters, zomerfeest 16 juni, familieweekend 22/23 juni, scheidsrechtercursus kortom… kijk in de hal van clubhuis of op www.wzcwapenveld.nl wat er zoal te doen is.

Voordat Antoine verder ging met de jubilarissen gaf hij Aad Eilander nog even het woord om wat te vertellen over sponsoring. Aad haalde nog even aan dat sponsoring een substantieel deel uitmaakt van de begroting. Sponsoren werden bedankt en denk ook aan hen waar het gaat om uw uitgaven. Sponsor zijn onze klant, blijf klant van onze sponsoren. Het is ook leuk voor de sponsoren als je hen meeneemt in je resultaten, vermeld bij verslagen en rond de kerstdagen ook aan hen denkt. Nodig ze uit bij je seizoenafsluiting.

Verrassingen was het motto van Eilander. Nog maar drie jaar geleden 6 bordsponsoren naast het scorebord en nu nog maar ruimte voor 4 sponsoren en de hele zijde bijna vol. Als je in je kennissenkring nog potentiele sponsors kent zijn voorzetten en tips welkom. Verrassing met de prijs voor de 2e presentatiegids en de 3e is in voorbereiding. Adverteerders worden weer benaderd. De handdoekenactie van Albert Heijn was leuk en verrassend zijn de vele foto’s op Social Media met de handdoeken in beeld. Vooral mee doorgaan. De grootste verrassing was de uitreiking van een cheque namens de Rabobank. Bert Jager (wedstrijdsecr. Jeugd) ontvang uit handen van Hubald van Ark (Rabobank) een bijdrage in de aanschaf van voetbaldoelen. Zie ander item op deze site.

Huldiging jubilarissen

Naast het feit dat de voorzitter een opsomming had van feiten bij jubilarissen was het leuk dat elke jubilaris ook een memorabel voorval mocht vertellen….

60 jaar lid:

Frits Nitrauw, de schrijver van veel wedstrijdverslagen voor de Zwolse Courant vertelde nog even hoe het ging in zijn tijd. Na de wedstrijd snel naar huis. Notities verwerken in een verhaal. ’s Avonds om 10 uur (ook met slecht weer) dit inleveren bij de VAD bushalte waar de buschauffeur er voor zorgde dat alles op de redactie terecht kwam. Op maandagmiddag viel de krant op de mat met vaak een uitgebreid verhaal over WZC. Tegenwoordig twee regels en alles over de mail…. Maar toen voetbalden we wel veel hoger dan nu.

Gert Kleijer, de voorzitter van club van honderd en organisator klaverjassen was bekend van de bobo’s. Zijn anekdotes gingen over de gestrekte draf van de voetballers achter drie rijen dikke supportersschare op de Klapperdiek naar de stamtafel in de gezellige kantine aldaar. En spits Tone Bosch die rechtstreeks voor de ploeg uitging naar Swift. Bij terugkomst bleek uit de kofferbak vol geschoten hazen waarom…

Evert van Ommen, trouwe supporter (oud-bestuurder Supp. Ver.) en jarenlang onderdeel uitmakend van de schoonmaakploeg meldde dat hij niet uit de school klapte wat er allemaal gevonden werd tijdens de schoonmaak na een weekendje voetbal. We dat het altijd een erg gezellig clubje was en hij het werk met plezier heeft gedaan.

50 jaar lid:

Anton Dokter, trouw supporter van WZC 1 had ooit een spits geld gegeven om voor WZC te blijven voetballen. “Dat doe ik nooit weer. Een jaar later was hij weg…. Betalen heeft dus geen enkele zin.” Anton heeft ooit de volgende jubilaris naar voetballen meegenomen en lid gemaakt….

Jan “de molle” Olthuis. De man die vaker op klompen loopt dan menig ander J… Onze trouwe supporter is vaak bij WZC te vinden. De man die als enige de Molentocht op de fiets reeds had nog wel een boodschap voor de jongens van WZC. Toen hij aan de kassa stond bij de poort van het sportpark kon je al snel zien of het wat werd. “Als ze er al aan kwamen sjokken met de kop naar beneden werd het niks….. KOM OP MANNEN… BORST VOORUIT en voetballen!”

Freddy Blom, de spijkerharde linksback die met het derde elftal ooit kampioen werd. “Dat waren de mooiste jaren, veel mensen op training en volle bak de wedstrijd in elke zaterdag”.  Hij geniet wekelijks van WZC 1 en kinderen en kleinkinderen bij de voetbal.

Wim ter Velde was niet aanwezig en zal de plaquette thuis ontvangen. Wim kennen we nog van de winnende goal uit tegen ESA in Arnhem waarmee de titel definitief werd binnengehaald in 1983. Dat het leer met de hand in het doel werd gewerkt zag bijna niemand J.

25 jaar lid:

Klaas Doornink, na jaren wedstrijdsecretaris bij de jeugd werd Klaas jeugdvoorzitter en is thans nog penningmeester van de Club van Honderd. Voor het mooiste moment uit zijn geschiedenis bij WZC ging Klaas terug naar het 50 jarig jubileum. Voor de jeugd was er toen een clinic met de oud-internationals de broer Gerrie en Arnold Mühren. Na een spellencircuit kwam een demonstratietraining. Op een gegeven moment kwam een tennisbal uit de tas en werd er mee gejongleerd. Vervolgens dachten de oud-Ajacieden een voetballertje voor schut te zetten en als vrijwilliger stak ene Erwin Fiks de vinger op. In plaats van lachen gieren brullen vielen de monden van verbazing open bij de gebroeders Mühren. Erwin hield net zo lang de bal hoog als hen. Met “hoezo geen talent bij WZC? Altijd talent zat” besloot Klaas zijn anekdote.

De laatste jubilaris Jan Siemens (trouwe supporter) was ook verhinderd en ontvangt de speld thuis.

Na de officiële dingen hief men het glas en toaste allen op een hopelijk mooi jaar.

Foto’s Marijn Boeve