gemaakt op : 03 september 2019

Nieuw seizoen, nieuwe kansen WZC 4

De afgelopen zomerperiode is er nogal niet wat veranderd binnen WZC 3. Allereerst gaat de ploeg dit seizoen verder onder de naam WZC 4. Na een interne analyse vond de vereniging het beter om de ploegen naar leeftijd in te delen. Daarnaast was het een roerige transferperiode. Het moet dit seizoen anders. Na 3 jaar geen prijs te hebben gepakt, moest het roer om. Er is door de nieuw aangetrokken Manager Transfers Geert Jan Smit met geld gesmeten om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Eerst kwamen Albert Henk Tessemaker en Jeroen Steenge over van WZC 2 voor enkele miljoenen. Daarnaast sloot Geert Jan een ruildeal met gesloten beurs. Rob Veltkamp vertrok naar WZC 2 en Bert Mensink kwam WZC 4 versterken. Als laatste werden Wibo van Dijk (Staphorst 2) en Marcel Bredenhoff aan de selectie toegevoegd. Om de transferbalans enigszins gelijk te trekken werden Lars Visser en Julian Schuurman aan WZC 3 verkocht.

Op 24 augustus werd meegestreden om de bovenste plaatsen op het Lagere Senioren toernooi, maar het voetbal was niet wat verwacht werd van de ploeg. Het was stroperig en er werd moeilijk gescoord. Hoe anders was dat vandaag tegen ASC’62 7. Gedurende de week werden diverse spelers vrijaf gegeven, omdat ze of over kleine pijntjes beschikten, of gewoonweg nog wat langer de tijd nodig hadden om op wedstrijdniveau te komen. De 1e opstelling die uit de hoed kwam van de trainers had weinig verassingen of het moet de linksback plaats zijn van Rick van der Worp.

1.Bert Mensink
3. Gerjan van de Beek, 4. Tom Regterschot, 10. Arjan Palm, 19. Rick van der Worp
11. Gerko Nitrauw, 13, Gerbrand van der Horst ©, 16 Albert Henk Tessemaker, 5. Henri Doornink
17. Geert Jan Smit, 15. Wibo van Dijk

Wissels: 14. Harold van de Beek, 20. Hendri Draaijer, 2. Arne Joost Douma, 9. William van Ommen en 12. Chis Veltkamp

Onder een strak blauwe hemel en met 28 graden werd er om precies 14.30 uur afgetrapt. Rustig werd de bal rond getikt en WZC was duidelijk de beter partij. Nu was het geduld bewaren en geen kansen weggeven. Na 11 minuten had Gerbrand zijn eerste doelpunt van het seizoen er al in liggen. En het moet gezegd worden, het was er een om in te lijsten. Een lange bal van achteruit werd teruggekopt door Gerko op de 16 en Gerbrand joeg werkelijk schitterend de bal via onderkant lat in de kruising. Daarna liet WZC 3 zich toch een beetje in slaap sussen en ineens lag de 1-1 ook acht Bert. Het een en ander werd in het veld omgezet en nog voor rust stond WZC 4 aan de goede kant van de score. Eerst schoot Wibo een vrije trap vanaf 25 meter onberispelijk binnen en niet veel later produceerde hij een rolletje met recht die de keeper te machtig was. Helaas moest hij ook vanwege een blessure na 40 minuten vervangen worden door William die juist terugkeerde na 3 kwart jaar eruit te hebben gelegen. Na rust bleven Rick, Gerjan en Gerko achter in de kleedkamer en hun vervangers Chris, Arne Joosten Harold mochten het nu laten zien. Snel na rust schoot ASC de aansluitingstreffer op het scorebord. Maar even zo snel was de marge weer 2. Nieuwkomer ‘’Appie” rondde een lobpass van Arjan af en toen was de ban gebroken. William, op aangeven van Draaijer, Harold op aangeven van Appie en wederom Appie op aangeven van Draaijer stelden de overwinning veilig en zo konden de punten mee terug naar Wapenveld. Dinsdagavond 10 september staat de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen Nieuwleusen 6 en dan mag verslaggever Arjan Palm u van het verslag voorzien.