gemaakt op : 28 november 2018

Moekes - Powergirls 0-6

WZC had woensdag de primeur om de dames te ontvangen van de Powergirls ofwel het LD meidenteam.

De selectie van dit team komen elke maand een keer bij elkaar, trainen dan in de middaguren en sluiten de dag af met een wedstrijd tegen een meidenteam. Nadat het team met de nodige file's compleet was werd er fanatiek getraind op het hoofdveld van WZC, een uurtje trainen en dan in de kantine een lunch nuttigen wat divers was. Een pluim op de hoed van het kantinepersoneel was wel op zn plaats, de dames en heren hadden er veel werk van gemaakt en het ontbrak het team aan niets.

Dan de wedstrijd tegen de Moekes van WZC, ze hadden versterkingen gekregen van vv Heerde want dat was toch wel nodig vond de jarige Esther Remmerts, "die meiden lopen veul te hard veur ons dat holle wie niet bie". Dat viel in de wedstrijd wel mee, de Powergirls hadden wel een overwicht en wisten dat in uiting te brengen in een 0-2 russtand. De tweede helft was de tegenstand iets minder en konden de Oranje dames uitlopen naar een 0-6 overwinning. Toch een compliment ook aan de Moekes die goed weerstand boden, maar soms op snelheid werden geklopt.

De staf van Oranje dames was tevreden over de eindstand, het spel kan en moet natuurlijk nog wel beter worden, want het uiteindelijke doel is om straks mee te doen in een heus EK ergens in 2020.

WZC heeft zich een goed gastheer getoond door de accomodatie beschikbaar te stellen, Theo van Duin bedankte de organisatie en het voortreffelijke werk van het kantinepersoneel. Al met al een mooie en leerzame middag/avond voor de speelsters van de Powergirls en de Moekes van WZC.