gemaakt op : 06 oktober 2018

K.H.C. 2 - W.Z.C. 2 1 - 1

Ut tweeduh speelt deze middag tegen koploper KHC 2. Het wordt een waar spektakelstuk, waarbij ut tweeduh door strijd een sterke wedstrijd speelt.

Vooraf heeft trainer-coach Erik weer één van zijn befaamde analyses en taktische vondsten op ons losgelaten. Erik bezigt hierbij woorden en gezegdesn als “heet stromend water door de Rijn naar de zee dragen, waarbij stoom wordt afgeblazen om een storm in een glas water te voorkomen”. Velen zullen dit niet begrijpen, maar voor ut tweeduh is dit gesneden koek.

KHC probeert ons te overrompelen en heeft voorin enkele snelle rakkers lopen, die het onze verdediging knap lastig maken. Damian en Jesse hebben het lastig en Arjan moet ook flink buffelen tegen de bonkige spits. Als de lat boven doelman Pascal wordt geteisterd door een vlammend schot, kruipen wij door het oog van de naald.

Halverwege de eerste helft de perfecte counter. Bal via het middenveld van captain Jeroen naar Kris. Kris sprint naar de achterlijn en trekt de bal scherp voor, die door spits Tomas kordaat tegen de touwen wordt gewerkt, 0-1.

Terwijl wij nog met het hoofd in de wolken lopen, slaat KHC vanaf de aftrap direct toe en binnen een halve minuut is het gelijk, 1-1.

Daarna gaat de strijd gelijk op, waarbij ut tweeduh enkele messcherpe aanvallen op de mat legt, echter in de finale afronding ontbreekt de finesse.

Na de pauze een enigszins gewijzigd spelbeeld. Het eerste half uur is ut tweeduh de boven liggende partij. Het middenveld met captain Jeroen, geflankeerd doorTycho en Mark speelt een sterke pot en geeft KHC geen kans om hun eigen spelletje te spelen. De kansen zijn aanwezig, echter het kleine beetje geluk en finesse ontbreken voor een doelpunt. Wij mogen van geluk spreken als KHC nogmaals de lat test op degelijkheid.        

Op het moment dat een ieder zich verzoend met een gelijkspel, slaat de vlam in de pan in de blessuretijd. Binnen de beruchte lijnen maakt een aanvaller van KHC kennis met de groene mat. Strafschop.

Met een katachtige reflex, ronselt de zwarte panter doelman Pascal (die een sterke wedstrijd keepte) , de bal uit het doel.

In de tegenaanval wordt Rick de diepte ingestuurd. Rick stormt op het doel af en schuift de bal richting de tweede paal. Met een uiterste krachtsinspannig voorkomen de vingertoppen van de KHC doelman een doelpunt van ut tweeduh. De bal hobbelt langs de verkeerde kant van de paal.

Als de scheids hierna voor het einde fluit, stoppen wij het welverdiende punt in de tasse. Een punt behaald op basis van een gezonde portie werklust, strijd en goede organisatie.

Of zoals een bekend filosoof al eens opmerkte “Sterker Door Strijd”.

Thuis gekomen staat er weer een bordje nasi klaar met satéstokjes.  Een lekker toetje en daarna de wedstrijd nog maar even de revue laten passeren. Lekker de beentjes omhoog en achterover in de luie stoel. 

 

Statistieken:

23e min.          0 – 1    Tomas Buter

23e min.  1 – 1 Joost de Brabander

 

Scheidsrechter:  G. Maurer (ik druk mijn snor en pak mijn hoed)

Toeschouwers:  34 (velen in zomers tenue en enkele Kamper uien)

Bijzonderheden: 0e minuut: wij verliezen de toss, maar mogen toch  aftrappen.

                          10e minuut: Simon krijgt een bal tegen zijn hoofd en is een tijdje de weg kwijt. Simon verlaat het veld en moet zich onder doktersbehandeling stellen in het ziekenhuis. Gelukkig geen hersenschudding, maar een flinke klap. Beterschap gewenst.

                          27e minuut: geen bijzonderheden

31e minuut: geen bijzonderheden

                          58e minuut: Bram verlaat het veld en wordt vervangen door Nick.

                          80e minuut: Jeroen, als jonge vader, maakt zich even zorgen als de bal richting kinderwagen lijkt te gaan. Gelukkig is de kinderwagen voorzien van airbag.

                                   94e minuut: de muziek staat op volle sterkte in de kleedkamer van ut tweeduh