gemaakt op : 08 oktober 2017

Kanaalderby Hattem – WZC 2-1

De druilerige regen daalde gestaag neer op sportpark Achterveen in Hattem. Nog voordat deze derby begon was er al de nodige commotie. Auto’s parkeren in de struiken of op het fietspad en lijnen op het hoofdveld van Hattem welke niet goed zichtbaar waren. Scheidsrechter Geubels vroeg terecht om de kalkwagen. Als een Pietje Precies ging Piet de Haan nog een keer over de streepjes van de strafschopgebieden zodat deze wel zichtbaar werden.
Dan hebben we op ons Monnikenbos minder te klagen met lijnentrekkers Frans Stijf, Gerco Olthuis en Marinus Kers. Speelschade en minder zichtbare lijnen worden doordeweeks hersteld. Chapeau mannen!
Tien minuten later dan gepland begon de derby. Aftasten over en weer. Hattem mocht het spel maken. WZC leunde achterover. Voor rust noteerden we drie schoten uit de tweede lijn van de roodhemden namens WZC en maar één schampschot namens blauw/geel welke ver naast ging. Het gladde veld maakte mooi voetbal een beetje onmogelijk al had de opgelegde kans voor kris Nitrauw vrij voor doelman De Weerdt wel meer actie van de bediener van het scorebord verdiend dan een zoekende ballenjongen.
Na rust trapten de twee teams af voor het vervolg van deze derby. De eerste opgelegde kans was weer voor Kris maar een beetje besluiteloos gleed de bal weg in plaats van dat deze het net deed bollen. In de tegenstoot was het zomaar raak toen de linksback geen strobreed in weg werd gelegd en het leer bij Yannick Rave belandde. Twee kapbewegingen, uitglijdende verdedigers en een puntertje verder stond de stand 1-0. Iets meer dan tien minuten later mocht Yannick Rave in dezelfde hoed de bal voorgeven op de zojuist ingevallen Felix Noorberger die 2-0 binnenkopte. Een kopie van het doelpunt van Dick van Voor Ajax in de Europacup 1 finale van Londen 1971. (kijk die beelden nog maar eens terug.. https://www.youtube.com/watch?v=RESbDWMCeCo ).
WZC leek rijp voor slachtbank maar toch kwam de ploeg terug in de wedstrijd. De hardwerkende en verdienstelijk zijn best doende en geblesseerd geraakte Tomas Buter werd vervangen door Robin de Gruyter. In de 76e minuut kopte Robin zo maar raak na een afgemeten voorzet van Kris Nitrauw. De padden gingen er nog één keer goed voor zitten en hoopten op meer. WZC ging va banque spelen en rook bloed. Hattem leek nu rijp voor de slachtbank. Diverse vrije trappen werden in het blauw-gele strafschopgebied gepompt en zelfs Wolter Bos trok mee ten aanval. In al die aanvalsdrift had WZC aanvallend geen geluk maar verdedigend wel één keer toen Felix Noorberger allen op Bos afging. In plaats van samen met zijn medespeler 3-1 te maken redde Bos fantastisch. Helaas zat er deze middag niet meer in en gingen de padden met lege handen huiswaarts.
Volgende week Rouveen, hopelijk spelen we ons dan van de hatelijke nul af. Het publiek staat in elk geval achter de ploeg en komende week gewoon weer volle bak trainen mannen!

Fotos volgen later