gemaakt op : 11 maart 2019

Juf Ank geeft voetbal les.

Het was een mooie vroege zaterdag ochtend. Voor het 3e team van WZC stond vandaag een schoolreisje gepland. Vandaag gingen ze een kijkje nemen in Zwolle bij de voetbalclub Dieze West . Hier zouden wij een lesje voetbal gaan krijgen van onze juffrouw.

 

De broertjes Veltkamp hadden nog maar net geluk voordat de bus vertrok. Ze waren eventjes vergeten dat ze op schoolreisje zouden gaan.

 

Eenmaal aangekomen op het sportpark moesten wij ons gaan omkleden van de juf. Toen wij klaar waren met omkleden waren we Enrique kwijt. Plotseling ging de deur los en daar stond de groot glimlachende Mexicaan en riep “Jongens! Voor degene die nu moet poepen die heeft pech, want ik heb het wc papier opgemaakt”. Geert-jan begon plotseling te huilen, juf Ank vroeg wat er aan de hand was. Het bleek dat Geert-Jan ook heel nodig moest poepen en dat had hij nog niet gedaan voor het schoolreisje.

 

Eenmaal op het veld werd iedereen opgeschrikt door het team wat daar klaar stond.

Juf Ank had ons nog niet verteld dat wij moesten voetballen tegen de nieuwe jongen ACCCCHHHMEDDDD en zijn familie.

 

Juf Ank had de volgende spelers opgesteld om de strijd aan te gaan;

Harold-Enrique-Geert Jan

Hendry(c)-Lars-Gijs

Arne joost-Tom-Arjan-Gerjan

Rob

                                               Vlagger: Chris (zo kon die fijn dichtbij papa staan.)

 

 

De scheidsrechter, dat was Directeur Anton. Hij gaf het fluitsignaal en het was begonnen.

 

Na 5 minuten was Harold nog een beetje wagenziek en ging er maar bij liggen.

Juf ank was wel trots op hem dat hij het had geprobeerd. Na 10 minuten had de Familie van ACCCCHHMED wel door dat ze te maken hadden met een topteam. Dit bleek uit de fenomenale uithaal van Enrique. Van ongeveer 35 meter afstand trapte hij over de keeper heen, 0-1 voor ons! Op het moment dat de familie van ACCCHHHMEDDD terug liep naar de middenstip en de bal weer aftrapte, sprintte de Mexicaan weer als een dolle naar de bal en schoot de 0-2 binnen.

 

Na een smerige overtreding van de familie van ACCCCHHHHMED kregen wij een vrije trap. Geert en Rick kregen en ruzie Juf Ank sprong ertussen en besloot dat Rick hem maar mocht nemen. Op het moment dat Rick schiet, loopt Geert met tranen in zijn ogen weg. Rick schoot zo hard, dat de bal weer terug kaatst door de keeper en de bal voor de huilende Geert terecht komt. Hij begon te rennen, speelde een verdediger uit en schoot op het doel, 0-3!!! Geert keek weer omhoog en Juf Ank stak een duim op naar hem. Geert weer zo dol als een hert!

 

Onze vlagger Chris was zo erg aan het huppelen met de vlag langs de lijn, dat hij onderweg zijn vlaggetje verloor. Papa Veltkamp heeft hem uiteindelijk weer terug op het stokje gedaan voor de grote Chris (ook zijn veters werden even gestrikt).

 

De familie van AACCCHHHHHMED wordt een beetje geïrriteerd door het spectaculaire voetbal wat wij afleveren. Ze werden super boos op Scheidsrechter Anton. De familie begon te schelden met woorden die ik liever niet typ. Ook papa Veltkamp kon dit niet waarderen en werd super boos op ACCHHMEED waardoor AACCCHHMED begon te huilen. Toen zei papa Veltkamp toch maar even sorry en gaf hem een dikke knuffel.

 

Anton floot om te verder te voetballen. Enrique en Gerjan zijn super oplettend en Gerjan draaft als een jong hert langs de lijn! Met een geweldige voorzet op Enrique die hem daarna simpel in het doeltje tikt, 0-4!  Plotseling ligt Rick huilend op de grond. Juf Ank moest alweer in actie komen, ze liep naar hem toe en vroeg wat er was. Rick zei “Die meneer deed de bal zo door mijn benen schieten en riep KOEKOEK…. Dat vond ik niet leuk…”.  “Ach jongen” zei Juf Ank “kom maar even knuffelen”.

 

De familie van ACCCCCCHMED begint plotseling tegen de scheids Directeur Anton te schreeuwen. Volgens hen deed Anton niet goed genoeg zijn best. Anton waardeerde dit niet en wilde niet meer fluiten. Hij stopte er mee!

 

Na een lekker bakje ranja en het snoepzakje wat Juf Ank voor iedereen had klaar gemaakt, was het weer zo ver! We mochten weer buitenspelen.

 

Al gauw was het 0-5 door de oplettende Enrique. Ook kwam daar snel Geert Jan weer en deed een super actie. Met een koprol en een geweldige radslag speelde Geert iedereen voorbij en schoot de bal geweldig in het doel. Een paar minuten later rende Geert weer langs de zijlijn, gaf de bal super voor aan Rick en trapte de 0-7 het netje in.

 

Owja, Rob hadden wij natuurlijk ook mee! Dat bleek wel weer, want Rob is niet echt goed in de Nul houden. Want ja hoor daar kwam ACCCHMED aan gestormd en schoot toch nog een puntje in het net voor zijn familie.

 

Gijs had ook een dol gekke dag en scoorde zelfs de 1-8 en de 1-9, bijna 2 gelijke doelpuntjes!!! Gijs had ook nog iets anders. Dicht bij het doel miste hij een kans! Echt niet te geloven, zelfs Harold had deze niet gemist. Maar Gijs was slim en Schreeuwde “Jongens, GEWOON IN POSITITIEF BLIJVEN!!!!”

 

Ook had juf Ank nog zo gezegd “geen Palm momentjes vandaag!!”. Maar ja hoor, daar ging Arjan palm weer met zo vies nonchalant hakje als terug speel bal naar Rob. Het had fout kunnen aflopen maar toch had hij geluk, want Rob stond oplettend te kijken wat Palm vandaag weer zou uitvreten.

 

Weer stond Enrique op het randje van buitenspel zijn. Hij sprintte van de middenlijn helemaal door de verdediging van de familie van ACCHHHMED (alleen de keeper) en scoorde de 1-10!!

De familie van ACCCCHMED was er klaar mee en floot een kwartier eerder af.

 

Nu konden wij weer lekker gaan douchen! Juf Ank was trots op ons. We hadden het super gedaan! We konden weer terug naar WZC met de bus.

 

Directeur Anton en Juf Ank hadden nog een geweldige stunt bedacht! We gingen met de hele klas bukken in de bus zo dat onze ouders ons niet zagen!! JE HAD HUN GEZICHTEN MOETEN ZIEN!! ECHT GEWELDIG!

Super bedankt Juf Ank, het was gezellig!

 

 

Het volgende schoolreisje zal beschreven worden door Rob.