gemaakt op : 11 september 2021

Heerde 2 - W.Z.C. 2 2 - 4 (beker)

Om twaalf uur is het aftrappen op sportpark Molenbeek. Lekker voetbalweertje en een meute toeschouwers achter de hekken. Ut tweeduh heeft iets goed te maken na de mispeer tegen SC Teuge.

Zoals gewoonlijk heeft trainer-coach Ruben weer een strijdplan bedacht en volgens ingeweiden heeft Ruben afgelopen week maar 2 nachten wakker gelegen om deze taktische variant te bedenken.

Vanaf de aftrap gaan beide teams volop in de aanval met de bedoeling om de tegenstander te overrompelen. Deze overrompelingstacktiek eindigd na een kwartier in 0-0. Hierna begint ut tweeduh beter te spelen en gaat het balletje van voetje naar voetje.

Het centrum van onze defensie bestaat deze middag uit Lars (de kleiduiven hebben ophokplicht deze middag) en good old ranja Henk.   

Net als vorige week hebben wij de kuitenbijters en grasvreters Jesse en Yanick op de vleugels in onze defensie.

Dit viertal geeft Heerde geen kans, maar moet in de 25e minuut toch toekijken als de bal achter de in het luchtledig zwevende doelman Rob wordt gekopt, 1-0.

Wij herpakken ons snel en 3 minuten later staat de gelijkmaker op het bord. Robin slingert een hoekschop voor het doel met zijn fameuze linker. Hier duikt Jelmer op en de jongeling volleert de bal op de pantoffel en deze ploft tegen het net, 1-1.

Terwijl ut tweeduh nog in hogere sferen verkeerd, slaat Heerde een minuutje later genadeloos toe, 2-1.

Wij blijven via combinatievoetbal het doel van Heerde bestoken, maar moeten beducht zijn op de uitvallen van de Heerder voorwaartsen.    

Kansen zijn er wel, maar een verwoestend rollertje van Patrick vindt geen doel. Als een ieder al aan de thee of ranja denkt is daar plotseling Hermen. De man met het eendenloopje legt de bal voor zijn beroemde linkerbeen. Met een uiterste precisie en snelheid verdwijnt het lederen monster in een streep in de benedenhoek, 2-2.

Na de pauze zijn wij de bovenliggende partij. Via het one-touch voetbal proberen wij de Heerder defensie te ontmantelen. Op het middenveld speelt aanjager en scharnierpunt David een beresterke partij. Onvermoeibaar sjouwt hij rond met een tank zuurstof op de rug en deelt passjes uit alsof het pepermuntjes uit een rol zijn.

Daarvoor speelt Tycho in de as van het veld. De kleine tovenaar laat weer eens zien hoe goed hij kan voetballen. Het wachten is op de doelpunten. Deze komen pas in de slotfase. Tomas sleurt erop los in de voorste lijn en in de combinatie met Dennis vuurt deze op de handen van de Heerder doelman. In de nastoot schiet Dennis de bal alsnog tegen de touwen, 2-3.

De koek is nog niet op en in de allerlaatste minuut is het een andere jongeling uit de creche die zich laat zien. Met een fluwelen trap legt Mart de bal op het voorhoofd van Dennis. Dennis stuurt de bal met zijn haardos in de bovenhoek, 2-4.

Als de scheids voor het einde fluit, kunnen wij een verdiende overwinning bijschrijven. Een bij vlagen sterk gespeelde wedstrijd en dat geeft de burger van ut tweeduh moet voor de komende tijd.

Thuis gekomen gaat de rijst weer in de pan en na enig knutselen staat het bordje nasi weer op de tafel. Gebakken eitje erbij en smullen maar. Na de afwas lekker in de luie stoel en nog even nagenieten van een mooie pot voetbal.

 

Statistieken:

25e min.          1 – 0    Gerrit Jansen

28e min.          1 – 1    Jelmer Riphagen

29e min.          2 – 1    Hendrik Jan van Zuuk

44e min.          2 – 2    Hermen Rorije

86e min.          2 – 3    Dennis van der Vrugt

90e min.          2 – 4    Dennis van der Vrugt

 

Scheidsrechter:  M. Hulst (ik hou de kaarten vanmiddag in mijn borstzak, ik kan het knoopje niet los krijgen)

Toeschouwers:  43 (waaronder vele padden, een jongeman op krukken en een jongeman met een lam handje)

VAR moment:    wordt Tycho terecht bestraft als hij de Heerder doelman omver blaast en deze over zijn linkerbeen struikelt of is hier sprake van een scheidsrechterlijke dwaling?