gemaakt op : 20 november 2021

Harskamp - WZC 4-1

Vandaag speelden de blauwwitten in Harskamp tegen de plaatselijke S.V. en deed dat met de debuterende Mart van Beek in de basis.

Trainer Van Dijk moest wel een beetje puzzelen met een waslijst aan geblesseerde spelers of door een andere reden afwezig. De eerste de beste kansen waren voor Bram Roskam maar keeper De Geit was vandaag maar weinig keer ‘t bokje. Demian Berghorst moest nog een keer assistentie aan keeper Bos verlenen op de doellijn voordat schoten van Daan van den Beld en Rick van Limburg in de Haskamper muur smoorden.

Harskamp heeft een compleet nieuwe voorhoede: Anouar Haouat (Bennekom), Donovan Rijlaarsdam (Blauw Geel ‘55) en Michel Hol (DTS Ede). Kort daarachter Talib Azarka. Laatstgenoemde opende de score in de 35e minuut, kort nadat trainer Van Dijk zich opwond over een scheidsrechterlijke beslissing met betrekking tot een Harskamper die wel of niet binnen de lijnen stond.

Drie minuten later lag de gelijkmaker bijna in het netje. Jorn Kroes passeerde De Geit maar de bal ging via de paal weer het veld in en bij de rebound voor Jorn beletten twee verdedigers hem van het scoren. Michel Hol knalde aan de overkant op de lat. Ruststand dus 1-0. Een stand welke ook bij de laatste twee ontmoetingen in 2011 en 2012 op het scorebord stond maar dan na 90 minuten.

Na rust startte WZC weer offensief en met goede bedoelingen. Vier corners op rij leverden echter niets op. Geleidelijk werd de thuisclub weer de baas op eigen sportpark De Westeneng. De Van Guilik Brigade werd teruggedrongen en kreeg het zwaar te verduren. Daan van den Beld wierp zich voor een inzet en het thuispubliek op ‘t horeca-terras schreeuwde om een strafschop, welke men terecht niet kreeg. Donovan van Rijlaarsdam was een voortdurende plaag voor Sander Zonnenberg en na diverse inzetten maakte hij de in de lucht hangende 2-0. Invaller Henk Boerdam wis al snel de 2-1 binnen te koppen uit een corner van Kroes. Van Dijk wilde niet capituleren en wisselde nog aanvallender, Robin de Gruyter en Tycho Muller voor Rick en Demian en ging 1 op 1 spelen. Wouter ten Pas schoot nog een keer rakelings naast maar in de laatste minuten maakten de doelpuntenmakers van Harskamp beiden nog een treffer en zo werd het niets. Uiteindelijk 4-1 verloren in een voor de neutrale kijker best wel leuke en sportieve wedstrijd. De ongeslagen status zijn we helaas kwijt.

Dinsdagavond in Achterveld om 19.30 uur de inhaalwedstrijd. Snel weer herstellen en de kater wegspelen. Dan weer succes gewenst mannen! Helaas weer zonder publiek in de bus. Het zij zo.