gemaakt op : 30 december 2018

Gezellige nieuwjaarsreceptie WZC

Voorzitter Antoine Sonnega heette iedereen welkom bij de mooiste club van de Veluwe. Wenste iedereen nogmaals de beste wensen voor 2019. “Met zijn allen een sportief jaar in gaan zonder al te veel blessures en incidenten. Niet op zijn minst dit alles voor iedereen natuurlijk in goede gezondheid”, aldus Antoine

 

Korte terugblik op 2018:

 

-        Degradatie vlaggenschip naar de 4e klasse

-        Bekerfinale van WZC 4 in Oene. Helaas van DVS 33 8 verloren.

-        Afscheid van Eddy Zwijnenberg als hoofdtrainer na 4 jaar in zijn 3e termijn.

-        Met de nieuwe hoofdtrainer Robert Slinkman meten wij ons mooi in de bovenste regionen en het ziet er voor de rest van het seizoen ook positief uit.

-        Veel blauwwitte supporters uit en thuis langs de lijn

-        Niet alleen sportief maar ook financieel zijn wij een gezonde club. Ondanks dat we trots mogen zijn op onze club en de accommodatie zijn we zoals jullie weten aan het kijken naar een verbouw van ons clubhuis en dan met name kijkend naar de kleedkamers. De voorbeelden van deze verbouwing kunt u zien aan de muur in het clubhuis. In maart hoort u hier meer over.

-        Steeds meer jeugdleden resulteert in extra elftal bij de jeugd onder de 8.

-        Mede door een groot aantal mensen in de VTC begint binnen de jeugd van onze club alles goed te lopen. We hebben voor de leiders binnen de jeugd nu een coördinator en ook de jeugdcommissie is versterkt met een 5 tal vrijwilligers.

-        Een cursus verenigingsscheidsrechter is bij WZC georganiseerd. Onder de 16 deelnemers onze leden Gerhard Augustinus, Robin Berghorst, Jesse Jager, Pascal Kwakkel, Tim van Limburg, Johan Niemeijer en Tineke Wezenberg Iedereen slaagde mede dankzij de hulp van een aantal praktijkbegeleiders: Aad Eilander, Lijndert Liefers, Eric Kwakkel en Harry Vorderman. Een aantal hebben zich inmiddels ingeschreven voor een vervolgopleiding voor scheidsrechter. Wellicht treden sommige wel in de voetsporen van Bjorn Kuipers.

 

Vooruit kijkend naar de toekomst:

 

-        Hoofdtrainer Robert Slinkman heeft zijn contract met een jaar verlengd om de positieve trend met elkaar door te kunnen zetten.

-        Erik van Dijk heeft aangegeven dat hij bijtekent als trainer en coach van WZC 2.

-        Keeperstrainer Paul Bokhorst heeft aangegeven ook nog een jaar door te willen met het nog beter maken van onze keepers. Paul doet dit op zeer enthousiaste wijze.

-        Wat betreft de verzorging: Alie van der Wal heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen als verzorger bij WZC. Momenteel loopt Rudolf Jansen mee met de verzorgers en is de intentie uitgesproken om het contract met Jeroen Ebbinge met een jaar te verlengen. Zo is de verzorging voor komend seizoen dat ook rond.

-        De VTC van de jeugdafdeling is voornemens om in de eerste maanden van het nieuwe jaar duidelijkheid te geven over de contracten bij de selectieteams bij de jeugd.

-        Daarnaast zijn we ook blij dat we als bestuur na lange tijd weer voltallig zijn. Bert Jager (jeugd) en Dick Nieuwenhuis (accommodatie/kantinezaken) zijn gekozen in de ledenvergadering. We staan voor belangrijke besluiten en een voltallig bestuur kan hier zeker aan bijdragen.

 

Huldiging Jubilarissen

 

Ook dit jaar werden weer een groot aantal jubilarissen gehuldigd. Allemaal met een blauwwit hart en veel clubliefde in hun karakters. De bijbehorende speeches passeert nogmaals de revue:

 

70 jaar lid: Gerrit Hulleman

Op 1 september jl. was u als eerste in de clubgeschiedenis 70 jaar lid van onze club. Wij hebben er toen al even bij stil gestaan met de afspraak om op de nieuwjaarsreceptie er aandacht aan te besteden. 

Als 14-jarige op 1 september 1948 aangemeld om te gaan voetballen. Tot op heden bent u nog steeds, zei het nu op een 84-jarige leeftijd, bijna 85, aanwezig op het sportpark.

Van uw voetbalcarrière is bij ons niet zoveel bekend, wel van de andere activiteiten die u in de loop der jaren voor WZC heb gedaan. In 1957 bent u toegetreden tot het bestuur en dit heeft u 25 jaren volgehouden waar u zich vooral bezig hield met de jeugd. Ook verzorgde u langere tijd de toto om wekelijks extra centen te verdienen voor de club. Ook dit behoorde tot een bestuursfunctie.

 

En dan zijn er een aantal onderscheidingen die in al die jaren voorbij kwamen en dat begon in 1982. Daar kreeg u op 4 juni van dat jaar een receptie door het bestuur aangeboden voor 25 jaar bestuurslid en werd er tevens als bestuurslid afscheid van u genomen en werd u ” Lid van Verdienste ”. Na de periode van bestuurslid heeft u nog allerlei activiteiten doen waarvoor u in 1992 gehuldigd bent als ”Erelid” van onze mooie club. En dat is nog niet alles want in 1998 bent u door de vereniging samen met Arend Tromp voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding, die ook toegekend werd. De uitreiking vond plaats in het clubhuis van WZC en werd overhandigd door de toenmalige Burgemeester Hoornstra.

 

En dan ook nog de huldigingen van het 25, 50, 60 en nu 70 jarige lidmaatschap van WZC. Graag overhandig ik u de plaquette voor het 70 jarig lidmaatschap. De bos bloemen voor uw vrouw Heintje als dank voor de ondersteuning werd door Lijndert Liefers uitgereikt.

 

60 jaar lid: Jan Visser

Jan voetbalde vanaf de C-tjes voor onze club en bereikte ooit het derde elftal. Chique voetballer met een fluwelen trap. Maar net niet goed genoeg voor de selecties welke destijds op een heel hoog niveau voetbalden. In lagere senioren werd ook veel lol beleefd. Jullie hadden een prachtig ploegje onder elftalleider Johannes Haverkamp. Speelden in WZC 6, in een tijd dat er tien seniorenteams waren. Twee broertjes Marskamp stonden opgesteld, de ene als keeper. De ander heette Robbie en die had best wel lang haar. Na het douchen toverde Robbie een apparaat uit de tas wat we niet kenden. Zijn haren werden gedroogd en in model bracht. We maakten kennis met de eerste föhn op het platteland.

Klussen voor de club:

Het vrijwilligerswerk deed al op jonge leeftijd zijn intrede bij de familie Visser. Jan werd in de Veldsiet op pad gestuurd met bonnenboekjes om zo de maandcontributie van leden te innen.

Jan heeft in jeugdbestuur gezeten. Samen met zijn vrouw Aartje het clubblad met een ploeg in elkaar gezet. Schoonmaakwerk gedaan, en nog maandelijks de keuken reinigen. Lijnen op de velden gekalkt. Jan is nog altijd aanwezig op trainingsavonden en bij het klaverjassen.

 

50 jaar lid, een halve eeuw WZC’er….

Ferdi Buter:

Ferdi heeft de jeugd bij de club doorlopen en daarna nog vele jaren bij de senioren gespeeld. Ferdi heeft een tijd in het eerste en tweede team gespeeld als voorstopper. Robuust en niet van opgeven weten waren zijn kenmerk. Ferdi schuwde het stevige voetbal niet en was niet vies van een stevig duel. Trainingen onder Stoffer Liefers op het veld aan de Klapperdijk. Niet moe te krijgen, nooit opgeven, ook al moest je er van overgeven. Kampioen geworden met 4e elftal. Kraamvisites bij de lagere senioren waren complete feestavonden. Vaste supporter van het eerste team en samen met vrouw Suzanne en de kinderen Krista en Tomas ook actief in de kantine.

 

Diederik Bosman:

De meesten zullen Diederik kennen onder de naam “Ducky”. Van jongs af aan al te vinden bij de club. Zijn vader was al trainer van de jeugd. Diederik had een aardig linkerbeen, waar menig pass mee verstuurd is. In de jeugd is Diederik ook nog enkele seizoenen jeugdtrainer geweest van het B1 team, dit samen met zijn maatje Aart Regterschot.

Tegenwoordig een trouw supporter en bij elke wedstrijd aan de lijn te vinden. Een eigen bedrijf als voeger en in deze ook nog sponsor van WZC. Schoonzoon Jan Peter Hulleman speelt in ‘t eerste.

 

Jacob Smit:

Jacob ook al op jonge leeftijd lid van de club geworden en de jeugd doorlopen. Daarna naar de senioren. Jacob moest het niet hebben van zijn loopvermogen. Door sommigen ook wel een luie voetballer genoemd. Maar dat is een vergissing. “Ik ben niet snel, maar wel altijd op tijd”. Zo is het maar net, als je je goed opstelt in het veld hoef je niet als een gek te rennen en te draven. Jacob had een fantastische trap in zijn linkerbeen. Als je als medespeler de bal inleverde bij Jacob dan zorgde Jacob er wel voor dat er een goede voortzetting kwam. Een schitterende pass of kapbeweging en daarna een steekballetje. Dit laatste niet vaak door zijn medespelers begrepen.

Daarnaast is Jacob ieder seizoen de vaste sponsor van de eerste wedstrijdbal van de competitie. Heeft de traditie van zijn vader Cees voortgezet.

 

Henk Remmerts

25 jaar geleden werd Henk gehuldigd als trouw lid. Hij staat er nu weer. Maar vaak op het sportpark komen is er niet bij. Henk zal ongetwijfeld bij Euroma lid gemaakt zijn door zijn collega’s. Henk is meer een “stil lid” en steunt onze club van uit huis.

 

Gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap van WZC

Jan van de Vrugt:

De oudste van de broers Van de Vrugt, zonen van Gradus en Geufie (de moeder van Jan wast nog altijd de kleding van het eerste en tweede team).

Jan moest het niet hebben van zijn techniek, maar aan inzet heeft het niet ontbroken. Zijn enorme loopvermogen werd gekoppeld aan strijdlust, een echte kuitenbijter.

Tegenstanders worden niet blij van zo’n verdediger. Toch wel een kenmerk van de Vruggies. Jan maakte tussentijds nog de overstap naar de buren van de vv Wapenveld, maar bleef toch altijd lid van WZC, en is nog vaak op de club te vinden.

 

Albert Henk Tessemaker:

Albert Henk, de meesten kennen hem als Appie Tessemaker. Vele jaren in het eerste team gespeeld, met hoogte en dieptepunten. Hoewel niet meer woonachtig in Wapenveld is Albert Henk zijn cluppie WZC trouw gebleven.

Albert Henk is gezegend met een fluwelen traptechniek en sleepbeweging. Passes over 40-50 meter zijn geen uitzondering. Tegenwoordig zijn deze nog te bewonderen in ut tweeduh, waar Albert Henk tegenwoordig als routinier de jonge honden de weg moet wijzen.

Als het niet loopt in het veld zoals het moet, dan heb je een kwaaie aan Albert Henk. Dan begint hij te mopperen op alles en iedereen. Hoogtepunten bij WZC, de bekerwinst in de jeugd met het B1 team op Drempt Vooruit. 

 

Gerrit Koetzier:

Geniet sinds een half jaar van zijn pensioen. Een leven lang in dienst van de politie in het Gooi, in Hilversum. Dat was elke ochtend vroeg opstaan en in de auto richting het Gooi, ook vaak nog in de op pad.

Toen de zonen Ramon en Guido gingen voetballen, kwam ook Gerrit in aanraking met WZC.

Voor wat hoort wat en zo werd Gerrit jeugdvoorzitter. Vele jaren heeft Gerrit deze functie uitgeoefend, waarbij altijd het belang van de jeugd en de club voorop stond.

Daarnaast ook nog jarenlang jeugdleider geweest van het A1 team (trainer Dik Hulleman en zoon Ramon in het A1 team). Tegenwoordig draait Gerrit mee in de kantine, samen met zijn vrouw Gerrie.

 

Robert van Ommen:

Robert heeft vele jaren in de jeugd gespeeld en daarna bij de senioren. Ten tijde van A jeugd is nog het volgende te vermelden. Robert krijgt de algemene leiding over het beheer van de boetepot. Geen geringe taak. Met name bij het innen van gelden bij wanbetalers zal Robert zijn niet geringe spierbundels moeten aanspreken. Volgens Robert zal hij er persoonlijk op toezien dat de boetepot naar een hoger niveau wordt getild.

 

Robert is lid van de organisatie (samen met broer William, Nico Put en Tomas Buter) van de Dartstoernooien bij WZC, welke binnenkort weer op de rol staan. En als trouwe supporter van WZC 1 met een stel maten de gehaktballentest gehouden bij clubs welke werden bezocht. Toch zijn onze gehaktballen de beste!

 

Geert Klooster

Geert Klooster is een fanatieke supporter die altijd met eerste elftal mee gaat. Op en top een WZC'er. Heeft kleinkinderen meteen na de geboorte lid gemaakt van onze club!

Heeft zelf in de jeugd gevoetbald, helpt achter de bar.

 

Herman Vorderman:

Heeft zelf tot in de senioren gevoetbald. Mijn de bloemenzaak als sponsor verbonden aan onze club. Staat vaak bij de uitgang van het Zomerfeest het publiek uit te zwaaien en zijn top-bloemen aan te prijzen. Bloemist in hart en nieren. Vaak aan de lijn te vinden op de vroege zaterdagochtend om zijn kroost aan te moedigen.

 

Robert van Renselaar:

Al vele jaren de technisch directeur (trainer en coach) van het huidige derde team. Robert besloot om zijn eigen kicksen aan de wilgen te hangen en zich volledig te gaan toeleggen als leider / trainer van het derde team.

Als het mooi weer is dan zit Robert tijdens de wedstrijd op het kratje met bidons, tijdens de winterperiode maakt Robert graag gebruik van de dug-out als die aanwezig is.

Legendarisch zijn de speeches voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust, waarmee Robert tracht de zaak weer op scherp te krijgen.   

Verder is Robert lid van de sponsorcommissie. Ook op dit vlak staat Robert zijn mannetje en dan is het handig dat je je mondje aardig kunt roeren.

 

Willem Westmaas:

Trapt nog met enige regelmaat een balletje in het vierde team na de jeugd te hebben doorlopen. Willem is een speler met een groot technisch vermogen, maar zijn nimmer aflatende inzet en strijd zijn voor menig tegenstander een gruwel. Zijn slungelachtige manier van bewegen doen in de verte denken aan het slangenmens Rensenbrink, maar hier houdt verder ook elke vergelijking op. Willem heeft verder de neiging om nogal eens de mond te roeren in het veld en dit is niet alleen tegen zijn medespelers. Ook scheidsrechters moeten eraan geloven. De goedlachse Willem is in het clubhuis en in de kleedkamer een prettig clubgenoot.

 

Jasper Joostema:

Heeft in de jeugd van WZC gevoetbald. Ging op jonge leeftijd al aan het werk bij de firma Joostema, een trouwe sponsor van WZC. Jasper was altijd één van de eersten die meehielp aan de Molentocht. Woont aan het kanaal, wist precies waar het kanaal als laatste dicht was gevroren. Met zijn lichtgewicht durfde hij vaak als eerste over de dunne ijsvloer te lopen om sneeuw te ruimen. Is jaarlijks op de sponsoravond aanwezig en heeft de Business Penalty Bokaal een keer gewonnen.

 

Arjan  Rorije:

Arjan voetbalde in zijn hele jeugd bij WZC en schopte het tot vaste waarde in het 2e elftal. Af en toe ook nog in de hoofdmacht. Nam ooit een doeltrap na een achterbal vanuit de handen. Scheidsrechter Van Gelder had niets door, tegenstander boos, maar iedereen voetbalde gewoon door.

Ook al jaren trouw bordsponsor is van onze vereniging. Menigeen heeft gevoetbald in een shirt met AllTiRo op de borst. Alle zonen speelden in het blauwwit, Reyno voetbalt nu ook in de eerste selectie.  

 

Huldiging lid van verdienste Henk Regterschot

Henk is toegetreden in het bestuur (seniorencommissie) op 21-11-1983. Gekozen tijdens de ledenvergadering. Er waren in 1983 negen seniorenelftallen vandaar een viertallige seniorencommissie. Na bijna 10 jaar zitting te hebben genomen in de seniorencommissie heeft Henk op de ledenvergadering van 12-10-1993 het wedstrijdsecretariaat van Harry van Ommen overgenomen. In 1993 waren er zeven seniorenelftallen.

 

Tot bijna heden heeft Henk het secretariaat bemand zei het dat in de loop der jaren de seniorencommissie steeds meer en meer is afgebouwd en Henk de laatste jaren als eenling opereerde in de seniorencommissie. In het totaal bijna 35 jaar bestuurslid/commissielid geweest.

 

Daarnaast heeft Henk ook de verbouwing van het clubhuis in de jaren 80 begeleid. Veel mensen geworven voor timmerwerk, metselwerk, schilderwerk en noem maar. In die tijd ontstonden ook de bijnamen oude bestuurskamer en nieuwe bestuurskamer. We gingen van 6 naar 10 kleedkamers.

 

Als dank voor zijn betrokkenheid ontving Henk een schild en mocht een boeket bloemen mee naar huis voor zijn vrouw Ans.

 

Bedanken presentatie gids commissie

WZC Wapenveld is de winnaar geworden van de Gulden Gids Awards, de jaarlijkse prijs voor de beste presentatiegids in het amateurvoetbal.

 

Ieder jaar organiseert de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de verkiezing voor de Gulden Gids Awards. Clubs worden uitgenodigd hun presentatiegidsen in te sturen en zo mee te dingen naar de onderscheiding voor de mooiste gids in het amateurvoetbal. De BAV heeft ongeveer 1.700 leden en vertegenwoordigt twee-derde van alle amateurclubs in Nederland.

 

Sterke punten gids:

-           Het motto “vierkant achter WZC” komt qua vorm in deze gids steeds terug

-           WZC-memoryspel wat toegevoegd was (vierkant)

-           Prachtige foto’s en met vierkante accenten

-           Een keur van verhalen naar wat er nodig is, vanaf de maandag tot de zaterdag om de club draaiende te houden

 

De redactie bestaande uit Henri van der Beek, Aad Eilander, Arnoud van Guilik, Dick Nieuwenhuis, Laura Zonnenberg en Cor Regterschot werd in het zonnetje gezet. Laura en Cor waren afwezig maar krijgen bloemen thuisbezorgd.

 

Voor de sponsorende bedrijven achter de gids was een collage gemaakt om op locatie aan de muur te hangen. Dick namens Reclamebureau MUNTZ Amersfoort, Henri namens Vakfotogratie Van der Beek en Aad namens Drukkerij Bariet Ten Brink kregen de lijsten uitgereikt door Lijndert.

 

Minuut stilte

Tot slot hielden we staande nog een minuut stilte voor hen die ons ontvallen zijn, het moeilijk hebben thuis door ziekte of andere omstandigheden.

 

Voorzitter Sonnega bedankte iedereen voor zijn of haar komst en nodigde allen uit om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar 2019.

Klik hier voor de foto's van deze avond