gemaakt op : 15 april 2019

Genemuiden 7 – WZC Wapenveld 3

Na de wedstrijd van vorige week en de noodzakelijke wijzingen, was het deze week tijd voor een heuse praatsessie. Alle kopjes de juiste kant weer op krijgen en zorgen voor een goede afsluiting van het seizoen. Deze week werd de groep er weer mee geconfronteerd dat er veel spelers waren die opeens niet konden. De leiders moesten dus weer op pad en hun spaarzame tijd er in steken om een voltallige selectie op de been te krijgen. Je verwacht toch ook een beetje verantwoordelijkheid van de spelers. Maar goed, uiteindelijk konden we wel weer beschikken over een selectie van 14 man. De basisopstelling was:

22. Tom Regterschot
14. Hendry Eilander, 10. Arjan Palm, 5. Henri Doornink, 2. Arne Joost Douma
20. Gijs Remmers, 6. Lars Visser, 13. Gerbrand vd Horst
17. Geert Jan Smit, 19. Rick vd Worp 11. Harold vd Beek

Wissels: 1. Rob Veltkamp, 3. Gerjan vd Beek, 9. Hendri Draaijer

 

Genemuiden 7 bezet een 8e plaats en staat daarmee 1 plaats boven ons. In de thuiswedstrijd (2-2) waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Ook in deze wedstrijd bleek dat beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Een frequent lezer van onze verslagen zal opmerken dat ook vandaag het 1 en ander verandert is in de opstelling. Zo staat na zijn heldenrol van vorige week Tom in de goal. Rob werd hiermee rust gegund, omdat hij later op de dag nog een belangrijke taak had te vervullen bij het 1e elftal. Waar Gerbrand vorige week buiten de basis elf gelaten werd, liet hij vandaag zien dat hij wel degelijk hierin thuis hoorde. Samen met zijn kompanen zorgden ze voor de balans en werden menig aanvallen van Genemuiden al vroegtijdig in de kiem gesmoord. Zoals gebruikelijk dit jaar ligt het probleem in aanvallend opzicht, waarbij Rick vandaag opvallend afwezig was. Zou het komen doordat hij nerveus was om een verslag te schrijven?
Voetballend gezien waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. WZC had de betere kansen, maar Genemuiden had het meeste balbezit. Een 0-0 ruststand was dan misschien ook wel terecht. Na rust kwam Gerjan voor Arjan Palm in de plaats en Hendri Draaijer verving Rick, die zich helemaal kon gaan richten op het bijhouden van de statistieken voor zijn verslag. Daarnaast nog een omzetting van Hendry Eilander die laatste man werd, waardoor Gerjan op zijn vertrouwde rechtsback kon gaan voetballen.


Na rust een ongewijzigd beeld. Weinig kansen en 50% balbezit voor beide ploegen. We hadden net zo goed de 2e helft kunnen afdoen op papier. Echter dacht trainer Robert hier toch iets anders over. In de 90e minuut een laatst corner voor WZC. 3 punten zijn belangrijk in dit stadium van de competitie, dus werd Tom mee naar voren gestuurd. Hendri Draaijer nam de corner en legde de bal op de 16 terug op Lars. Het schot van Lars zou hopeloos naast zijn gegaan, maar Tom stond gelukkig voor WZC in de weg. De bal belandde via de rug van Tom met een boogballetje over de keeper heen tegen het net. Een 0-1 voorsprong in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar wie rouwt daar om. Niemand aan WZC kant!! Wederom konden er 3 punten bijgeschreven worden.


Na de wedstrijd werd er de nodige sapjes genuttigd op de balustrade bij WZC om daar Rob te zien keepen in ons vlaggenschip. Rob deed hier, wat hij het hele seizoen al probeert te bereiken in het 3e elftal. Hij hield de 0 bij het 1e elftal en zo won ook ons 1e deze middag.

Na de wedstrijd zat Rick in een hoekje stil voor zich uit te staren. Op de vraag, waarom dit was antwoordde hij, dat hij zijn verslag van vanmiddag kwijt was geraakt in alle festiviteiten en dat hij was vergeten wat er vanmiddag in de wedstrijd allemaal was gebeurd. Hij had een totale black-out. Gelukkig zijn er dan altijd andere mensen die het verslag kunnen schrijven. Rick mag het over 2 weken weer proberen als we op 4 mei  aantreden thuis tegen Reaal Dronten