gemaakt op : 08 december 2018

Elspeet – WZC 3-2

Vandaag weer met de bus mee. Op naar sportpart "op de heide" en onderweg nog even langs het vrijheidsbeeld...

MAAR: Uw verslaggever kreeg in de rust te horen dat de verslaggeving gemiddeld positief was. Vandaag zou ik kunnen volstaan met vier letters….. S L A P …..

Toch probeer ik er maar weer een objectief verhaal van te maken. Voorafgaand aan deze topper in de tweede periode waren de gemoederen goed gemutst. De supportersbus zat vol. Het managementteam had zelfs gezorgd voor een blauwwitte kerstmuts voor alle WZC supporters. Met de herinnering aan de begin jaren ’90 van de vorige eeuw, gingen we in elk geval vol goede moed naar het groene hart van de Veluwe. Destijds waren gemoederen verhit, zaten vrouwelijke supporters op een bakje in het bos – wachtend op een eindsignaal. Stonden voetbalvrouwen fanatiek langs de lijn en scoorde deze verslaggever nog de winnende 1-2 tegen huidige trainer Jan de Ruiter….

Kortom… we zouden vandaag weleens een goede slag kunnen slaan in de strijd om de tweede periode, goed geMUTSt de winterstop in gaan en meedoen om de prijzen in de 4e klasse C.

Maar na 45 minuten kwamen we bedrogen uit. De bal naar het zelfde kleur shirt spelen was moeilijk. De bal kansloos de lucht ‘inperen’. Omgaan met winderige omstandigheden was schijnbaar nog nooit van gehoord. Hard lopen naar spelhervattingen leek belangrijker dan naar je directe tegenstander. Afvallende ballen veroveren – niet belangrijk? Tegenstander in duel meedogenloos aanpakken. Nee dit was niet aan de orde vandaag. Publiek van de thuisclub zong terecht “het is stil aan de overkant”. 10e minuut: 1-0 door kopbal Colin Pluim na makkelijk toegestane voorzet. 19e minuut: weer makkelijk doorgang verleend en een rebound van Emiel Goud betekende 2-0. Minuut 35: op jacht naar de aansluittreffer geen controle over tegenstander die zo vanaf de middellijn mag doorlopen naar ons doel, Wolter omspeelt en 3-0 binnenschoof. Gemopper alom in het praathuis van Elspeet! Behalve van supporters van de thuisclub.

Na rust dan maar beter? Ja, toen kon er wel wat gecreëerd worden. Hoewel keeper Bos geluk had dat hij geel kreeg en niet erger. Balavac was met twee assists weer belangrijk. Eerst scoorde Elspeter Eric Mulder een “own goal” en vijf minuten later schoot Everhard Stoffer de aansluittreffer in het netje. In die fase wankelde de thuisclub. Balavac knalde een vrije trap op de lat en Stoffer een 100% kans in het zijnet. Met de nodige wissels wist Elspeet een beetje orde op zaken te stellen. Kreeg het ook nog mogelijkheden om uit te lopen naar 4-2 maar de bal wilde niet – net zoals in de eerste helft - in het noordelijke doel. Invaller Roskam kopte in de 90e minuut nog rakelings over maar daar bleef het bij. Na de nodige toegevoegde tijd floot de goed leidende scheidsrechter Cahit Celen af en stonden we voor de tweede keer dit seizoen met lege handen. Nagenoeg weg kans op tweede periode. Weg goed klassering. Met een kater de winterstop in en pas in februari kans op herstel. Mopperend dropen de supporters af. Na wat biertjes in ons praathuis kwam een beetje het gevoel “proud to be a pad…” terug.

Laat het na de winterstop maar uitkomen dan…. Alles winnen en je bent kampioen…

Iedereen alvast prettige feestdagen gewenst…

O ja nog wat details…
- 14 december BINGO in ons clubhuis
- 20 december de laatste trainingsavond met live muziek van Jordy van Vilsteren
- 22 december koppeldartstoernooi in ons clubhuis
- 3 januari de nieuwjaarsreceptie
- 5 januari het Bouwbedrijf NHM IJzerman Oliebollentoernooi
- 11 / 12 januari single dartstoernooien

“beleef het mee bij WZC” en “VIERKANT achter WZC” blijft immers van kracht bij ons cluppie…