gemaakt op : 18 mei 2019

EFC - WZC 6-3

Thuis kropen we nog door het oog van de naald in de slotfase. Werd het 2-2. Uitblinker was die kleine rechtsbuiten met nr. 12. Vandaag op naar Ermelo en de plaatselijke EFC ’58. In minuut 17 kwam uw verslaggever aan op sportpark de Zanderij in Ermelo (eerste nog potje tweede gefloten). Wisselspeler Bernard Drost afgezet aan de poort voordat de auto in een parkeervak werd geplaatst. Een glimp opgevangen van ’t scorebord… 17 minuten… 3-1…. zal er storing zitten in dat ding? Aangekomen bij ’t plaatselijke praathuis bleek niets minder waar. Emir Balavac had zijn 99e treffer bij de amateurs in standaardelftallen geproduceerd in de tweede minuut. Daarna had Erik Liibaan 1-1 gescoord, Romin Ahmadi 2-1 en Jorick Priem 3-1. Was die laatste ook al niet uitblinker in Wapenveld? Inmiddels waren Ahmadi en Van den Hoorn (EFC ’58) en Rorije, Hulleman en Balavac (WZC) al op geel getrakteerd.

Vanaf ’t moment van aankomst was het spel in balans. Ging het over en weer. Kreeg WZC kansen op 3-2. Die werden niet meteen benut. Mike Nijland dacht daar anders over, krulde een vrije trap in de kruising, prachtige treffer! De 3-3 van Ceyhun Kisa werd afgekeurd op advies van de assistent scheidsrechter. Ook een treffer van Van den Hoorn werd afgekeurd vanwege vlagsignaal/buitenspel. Toch kwam de 4-2 wel op ’t scorebord. Ondanks wederom vlagsignaal voor buitenspel mocht dit wel door aldus scheidsrechter Richard Teunissen.

In de rust wisselde een withete en teleurgestelde trainer Robert Slinkman, bracht Everhard Stoffer en Derk Jan Lanting binnen de lijnen voor Wouter ten Pas en Bram Roskam. Maar weer werd een aansluittreffer van Balavac afgekeurd. Stoffer wist de aansluiting wel op het scorebord te krijgen, met een droge knal werd het weer spannend; 4-3. Spelen we maar gelijk, dan zijn we winnaar van ’t weekend, gezien andere tussenstanden op de velden. We drukten en we drukten maar de messcherpe counters van EFC ’58 waren gevaarlijk. Wolter Bos kon nog net een uittrap van zijn collega pareren (en hoe J !) maar op de inzet van Jorick Priem was hij kansloos. Demian Berghorst probeerde nog de treffer te voorkomen maar belandde met bal en al in het WZC-doel. De 6-3 was voor de statistiek: vrije trap indraaiend ingeschoten, van richting veranderd door Mike Nijland, kansloos over de schouder van Wolter Bos. We zullen volgende week zien hoeveel last we van deze nederlaag zullen hebben. We zijn nog net kansloos in de strijd om de derde periode, maar we zijn wel weer afhankelijk van concurrenten…. Zaterdag 25 mei om 14.30 thuis tegen EZC ’83. We hebben nog wat goed te maken tegen de hekkensluiter. Na afloop de DJ aan het werk… hopelijk in feeststemming. Zet ‘m op WZC 1 en publiek, kom massaal naar Monnikenbos om aan te moedigen.