gemaakt op : 07 januari 2018

Eerste Bouwbedrijf NHM IJzerman Oliebollentoernooi groot succes

Vorig jaar kondigden we al aan dat we eens wat anders willen gaan doen in de eerste week van januari. In plaats van de Nacht van WZC wilden we wel iets op ons eigen sportpark doen maar dan overdag. Een soort nieuwjaarsduik maar dan op kunstgras en met een bal. Op donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie hadden velen elkaar al de hand geschud maar elk jaar kan daar niet iedereen bij aanwezig zijn. Vandaar dat we op de eerste zaterdag van het jaar elkaar het beste kunnen wensen tijdens een oliebollentoernooi. We hadden vandaag geluk met het weer al liepen sommigen er wel heel erg zomers bij. Drie voetbalveldjes werden uitgezet door de activiteitencommissie en er stonden veel spelletjes klaar voor de meegekomen kinderschare. Zelfs aan een grabbelton was gedacht. Naast het spelen op het veld kon de jeugd dus ook prima uit de voeten in het clubhuis. Ook oudhollands bierpulschuiven als rodedraadspel maakte deel uit van de te behalen resultaten van de teams…. het leverde naast plezier dus ook bonuspunten op.

Ook het kantinepersoneel had haar uiterste best gedaan om er iets van te maken, in het cateringhok ’t Kloosterbosje bracht men gluhwein, warme chocolade en broodjes worst aan de man. En ook de klaverjassers vonden het leuk en gezellig. Zij hadden in de bestuurskamer voldoende ruimte om het kaartje te leggen.

Op de groene mat werd sportief ‘gestreden’ om de eer. Onder leiding van scheidsrechters Eric Kwakkel, Albert Topfer, Harry Vorderman en Tom Regterschot werden de wedstrijdjes tot een goed einde gebracht. De afwezige Eddy Eikelboom wensen we een goed herstel toe na de plotselinge ziekenhuisopname. De medische staf onder leiding van Willy Steenbergen had het op een gegeven moment wel een beetje druk… zeer enkeltje hier, auw spiertje daar… Willy hield zich in elk geval goed staande. Bedankt maar weer!

Helaas hadden we niet voldoende volleybalteams maar toch willen we volgend jaar dit wederom van de grond tillen. Ruimte zat op ons sportpark… Het voetballen daarentegen had niet te klagen over deelname: 15 teams deden mee en aan de lijn constateerde het nodige publiek ook dat men er wel aan meegedaan had willen doen met team. Kortom… volgend jaar allemaal in de herkansing… een succes is het zeker geworden.

En niet alleen door de korte wedstrijdjes, weinig stilzitten tussen de wedstrijden in, bierpulschuiven in je pauze en socializen als er even tijd was…. Uiteindelijk werd in de recreantenpoule het team van Zwienties en Co ongeslagen winnaar, namen de schaal vol trots in ontvangst en dwongen daarmee promotie af tot een hogere poule op het familietoernooi komende zomer. Leuk was het om te zien hoe goed sommige dames de JO15 de baas waren en ze hun “mannetje” stonden. De mooie outfit van de Soccer Babes sprong er ook weer uit. De winnaars van poules A en B moesten tegenover elkaar in de finale. In poule A blonk Giallorossi uit. In poule B kon het alle kanten op. Het rode draad spel en de douche waren doorslaggevend. PEC Wapenveld was het beste qua voetbalresultaten. Maar Gerry’s Hoeve had hoger gescoord inclusief het rode draad spel maar zij stonden al onder de warme straal. Uiteindelijk belandde FC de Toekomst bestaande uit jeugd onder 17 in de finale. Daarin bleek dat ze nog wel tekort komen want de gevestigde orde won dik met 4-1 en mocht na afloop de winnaarsschaal uit handen van de activiteitencommissie in ontvangst nemen.

Na een rondje rad van avontuur werd het tijd voor een feestje met dj Roy en waren er na afloop alleen maar blije gezichten op Monnikenbos. Met dank aan onze sponsoren Bouwbedrijf NHM IJzerman, Albert Heijn Wapenveld, Dijkstra (bedrijfs)auto’s en Probin.

We bedanken de activiteitencommissie en het kantinepersoneel voor de voortreffelijke organisatie en alle deelnemers voor hun positieve inbreng. Volgend weekend weer de nodige oefenwedstrijden en de single dartstoernooien en daarna gaan we ons weer richten op het competitievoerbal! Iedereen veel succes gewenst met het vervolg hiervan.

Klik hier voor de foto's  van Marijn Boeve.