gemaakt op : 10 maart 2018

DSV - WZC 2-1

WZC heeft de negatieve spiraal niet kunnen keren in de uitwedstrijd tegen DSV. Na amper 1 minuut spelen konden alle plannen alweer in de prullebak, Gerrit Hoekert kreeg de bal in de zestien aarzelde niet en schoot hard en laag binnen 1-0. De Padden wisten meteen dat het vol aan de bak moest on vanmiddag de punten binnen te slepen, dat lukte in de eerste heft niet, vrijwel geen enkele kans was er te noteren voor de blauw witten, ook DSV dat een licht veldoverwicht had kon geen potten breken, dat was mede de verdienste van Jeroen Steenge die de lastige Alfred Hofmeijer geen meter ruimte gunde en daarmee veelal de angel uit de aanvallen van de gasten haalde.

De 2e helft leverde meer spektakel op ook al omdat WZC meer de aanval zocht, dat resulteerde in de 50e minuut in een hoekschop, de bal werd gevaarlijk voor het doel geschoten door Mike Nijland, als een duveltje uit een doosje schoot Mike Burgmeijer de bal achter doelman Laurens Dekker van DSV 1-1. De thuisclub pakte de draad weer op en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, maar zoals gezegd die lagen vandaag aan banden en konden geen gevaar stichten. Ook WZC kon aanvallend geen vuist maken, al kwam men nu vaker voor het doel dan in de eerste 45 minuten. Een vrije trap van DSV werd pardoes door Jeroen Steenge achter doelman Bos gekopt, die was kansloos op deze kopbal en onbedoeld kwam de thuisclub weer op voorsprong 2-1. Daarna nam WZC meer risico en werden de gaten achterin groter, maar doelman Bos als sluitpost stond op de goede momenten weer op de goede plaats. Naarmate de tijd vorderde werd het pompen of verzuipen voor WZC, DSV loerde op de counter maar echt gevaar leverde het niet op. In blessuretijd ging ook doelman Bos mee naar voren bij een hoekschop, hij kopte de hoge bal maar net naast en daarmee ging ook de laatste mogelijkheid in rook op.

Aangezien ook de achtervolgers niet konden winnen blijft het spannend in de onderste regionen in de 3e klasse B. Volgende week zal WZC vol aan de bak moeten, het kan dan goede zaken doen in de thuiswedstrijd tegen Vevo.