gemaakt op : 05 december 2018

DE ORANJE POWER GIRLS SLUITEN 2018 AF MET EEN KLINKENDE 6-0 ZEGE

IMG_5214.JPG

Donkere wolken leken zich samen te pakken voor de Oranje Power Girls voetbal-selectie. Bij W.Z.C. Wapenveld in het gelijknamige plaatsje kwam het team samen om de laatste training en wedstrijd van 2018 af te werken. Vooraf waren er al enkele mutaties in het team: sterkhouders Britt (blessure) en Quinty waren afwezig alsmede Roos. In de aanloop naar deze wedstrijd kregen we een afzegging door van Kaylee (griep) en van Fysio Anita  (familieomstandigheden). Gelukkig was Isabelle weer terug. Dat betekende dat we precies 11 meiden bij elkaar hadden en daar kwam nog eens bij dat enkelen niet op tijd konden zijn vanwege fileleed. De andere meiden en trainers lieten zich daardoor niet ontmoedigen en vol goede moed werd er getraind door het wat (te) kleine groepje. Bij de training bleef alles heel, ook gelukkig bij de wat blessuregevoelige meiden.
Bij het eten was iedereen van de partij en kon men aanvallen op de belegde broodjes, soepen, warme snacks en drinken. Alles uitstekend verzorgd door de mensen van wzc Wapenveld waarvoor nogmaals onze complimenten. Na het hebben laten zakken van de maaltijd werd het team bijeengeroepen door Stefan en Marjolein voor de wedstrijdbespreking. Om ca half 7 kon men opstarten met de warming up, waarna de aftrap om 19.00 uur zou plaatsvinden. Omdat we fysio Anita dit keer moesten missen was de fysio van Wapenveld gelukkig bereidt om naast de eigen ploeg ook standby te zijn voor onze Power Girls, een hele geruststelling.
Deze wedstrijd stond natuurlijk ook in het teken van het afscheid van onze Merel, die een andere koers gaat varen in haar leven en gaat kiezen voor een maatschappelijke carriere. Voor de laatste keer begon zij aan de wedstrijd als aanvoerder en we hoopten met z’n allen dat ze deze wedstrijd luister bij zou zetten door minimaal 1 keer te scoren. Beide teams betraden gezamenlijk klokslag 7 uur het veld, waarna plichtplegingen als handjes schudden en opstellen voor de foto’s kon beginnen. Teo had een sponsor gevonden: firma OSONYQ heeft 2 kratjes bidons en sportdrank ter beschikking gesteld voor onze teams en dat werd natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd. Klasse Teo, breng onze dank over aan de directie/management van OSONYQ, zag er netjes uit.
De strijd ging beginnen: de, zoals ze dit in Wapenveld zelf omschreven, Moekes tegen de Power Girls. Na het elkaar wat aftasten namen de Oranje Power Girls het initiatief. De meiden waren wat rapper in de omschakeling en het spel speelde zich vrijwel volledig af op de helft van Wapenveld. Het in redelijke getale opgekomen publiek genoot hoorbaar van deze wedstrijd. Het wachten was op het moment dat de trekker voor het eerst werd overgehaald. Dominique liet de achterhoede van de tegenstander regelmatig haar hielen zien en dat resulteerde in die eerste helft tot 2 doelpunten van haar schoen. Na de thee drong het team nog nadrukkelijker aan en probeerde Merel in stelling te brengen en dat lukte want zij liet op haar eigen wijze de 3-0 aantekenen. Daarna was het de beurt aan onze pijlsnelle bliksemschicht Ursula die de flink uit de kluiten gewassen tegenstandster dolde met haar snelheid en voor de 4-0 en 5-0 zorgde. Deze dame is er vast tureluurs van geworden en werd kort na die 5e goal gewisseld. Het eindschot (de 6-0) in deze wedstrijd was voor Merel, die haar afscheid met 2 doelpunten daarmee onvergetelijk maakte.
Na het douchen, volgde een laatste samenzijn in de kantine om de overwinning te vieren en uiteraard afscheid te nemen van Merel, na 4 jaar van trouwe dienst. Natuurlijk werd er behoorlijk geknuffeld en werden er haar presentjes en bloemen overhandigd. We houden haar op de hoogte van het wel en wee van het team en wie weet krijgt ze spijt. Voor haar staat de deur altijd open.
De mensen van wzc Wapenveld en met name Gert zijn bedankt voor de goede zorgen, we vonden het allemaal fijn om bij jullie te gast te mogen zijn. Bedankt.
Ouders, mentoren en andere belangstellenden: Namens Stichting Pro Talents en de stafleden van de Oranje Power Girls voetbal-selectie wil ik allen danken voor de inzet in 2018 om ervoor te zorgen dat de meiden op tijd en met plezier konden ballen.
Ik wens, mede namens: Stefan/Marjolein/Teo/Anita/Patricia/Emile en Hans, iedereen heel fijne feestdagen toe, een goed uiteinde van 2018 en vooral een gezond en bruisend 2019 toe, met hopelijk heel veel mooie voetbalmomenten.

Groetjes Theo van Duijn