gemaakt op : 22 september 2018

B.A.S. 2 - W.Z.C. 2 0 - 8

Een kwartier voor aanvang komt de regen met bakken naar beneden en als het begint te rommelen vluchten wij naar binnen.

De wedstrijd begint 10 minuten later als de lucht enigszins is geklaard.

Vanaf het begin is het duidelijk dat wij goed staan (met de benen in de kleigrond) en dat Bassie een moeilijke middag gaat krijgen.

Na 8 minuten is het raak. Een balletje van Reuben op Kris en diens steekballetje wordt door Derk Jan op waarde geschat, 0-1.

Even later kordaat optreden van doelman Bert. Met een katachtige redding is het clean shirt een dirt shirt, maar BAS scoort niet.

Hierna is ut tweeduh heer en meester en met flitsend spel wordt BAS kapot gespeeld. Een hoofdrol is er weggelegd voor Derk Jan, die de verdedigers van BAS tot wanhoop brengt. Als een jong veulen dartelt de beweeglijke spits door de verdediging van BAS.

In de 18e minuut is het weer raak. Balletje van Simon en Derkie scoort, 0-2. Het middenveld draait als een tierelier (een soort draaimolen) en bij vlagen is er sprake van tikkie-takkie-voetbal.

In de 33e minuut slalomt Derk Jan door de defensie en schiet van afstand raak, 0-3. Voor de pauze voeren wij de score nog verder op. Passje van Tycho op Kris en deze bediend opnieuw Derkie, 0-4.

Het laatste wapenfeit voor de pauze komt van de voet van Bram, verwoestend haalt hij uit, 0-5.

Na de pauze gaan wij verder op de ingeslagen weg en dat is de weg naar het doel van BAS. Bij BAS is het over en het beweegt zich als een aangeslagen boxer over het veld. 

Binnen het kwartier wordt het 0-6 als Kris ook zijn duit in het zakje doet. Enkele kansen worden nog omzeep geholpen, maar 2 doelpunten worden nog toegevoegd. Eerst is het plaaggeest Derk Jan die voor 0-7 zorgt en het slotakkoord is voor Nick als hij de bal binnen frommelt, 0-8.

Als de scheids fluit gaan de drie punten in de tasse. Het is een zware tasse met natte shirts en 3 punten. Ook een historische middag voor doelman Bert die met een dirt shirt en een clean sheet van het veld stapt.

Dit zijn van die wedstrijden die je je later in het bejaardenhuis nog herinnert. Waar was jij toen ut tweeduh met 0-8 won bij BAS?

Thuis gekomen ga ik met een goed humeur aan de slag voor weer een lekker bordje nasi. Satéstokjes mogen natuurlijk niet ontbreken om het feest compleet te maken.

 

Statistieken:

  8e min.          0 – 1    Derk Jan Lantink

18e min.          0 – 2    Derk Jan Lantink

33e min.          0 – 3    Derk Jan Lantink

41e min.          0 – 4    Derk Jan Lantink

45e min.          0 – 5    Bram Roskam

56e min.          0 – 6    Kris Nitrauw

73e min.          0 – 7    Derk Jan Lantink

80e min.          0 – 8    Nick van Dieren

 

Scheidsrechter: GBM Ticheloven (de voetafdruk is bepalend en ik fluit af om 14:00 uur)

Toeschouwers:  15 (waaronder een 4 mannen met paraplu en de rest zonder)

Bijzonderheden: 0e minuut: de toss, oranje of zwart? Wij winnen de toss, maar mogen toch niet aftrappen.

25e minuut: Bram loopt de graspollen eruit en ploegt het strafschopgebied om.

33e minuut: dit is al de derde sliding van Appie deze middag. Het moet niet gekker worden.    

46e minuut: volgens trainer-coach Erik beginnen we gewoon weer op 0-0. Zal wel weer zo’n nieuw ideetje van Marco van Basten zijn.

78e minuut: applauswissel voor Derk Jan. Jammer dat er zo weinig toeschouwers zijn om te klappen.

81e minuut: oorlogsveteraan Tomas komt binnen de lijnen.