gemaakt op : 12 mei 2018

Berkum 5 - WZC 2 3-0

Ut tweeduh speelt deze middag tegen koploper Berkum 5 op een veld wat veel weg heeft van een schapenweideHet wordt uiteindelijk een geweldige optater van 3-0. Berkum 5 is een team met een geweldige brok routine en drijft op een stel oude rakkersdie het klappen van de zweep kennen

In de eerste 10 minuten hebben wij de overhand en het opjagen van de tegenstanders zorgt voor gevaar. De aalvlugge Bram ontsnapt enkele keren aan zijn directe tegenstander maar zijn vliegende schoten worden gestopt door de uitstekende doelman van Berkum.

Hierna kruipt Berkum wat vaker uit de schulp en laat zien over enkele gevaarlijke aanvallers te beschikken. Doelman Bert moet dan ook al zijn talenten aanspreken om een vliegend schot te pareren. 

Gaandeweg de eerste helft geven de teams elkaar weinig toe en de kansjes zijn dan ook schaars. Enkele schoten van Jesse en Nick worden door de Berkummer goalie onschadelijk gemaakt. 

Met de bekende brilstand gaan wij dan ook rusten. Vol goede moed beginnen wij aan het tweede bedrijf, waarbij youngster Tycho de geblesseerde Gijs vervangt. Tycho speelt een sterke pot op het middenveld en dat geeft hoop voor de toekomst van de blauwwitten.

Wij hebben de wedstrijd onder controle totdat de fatale 62e minuut aanbreekt. Een hoge bal wordt door een Berkummer aanvaller tegen de touwen gekopt. De bal zeilt voor het doel en de aanvaller duwt met beide handen Jero naar voren om vervolgens vrij te kunnen inkoppen. Deze duidelijk waarneembare overtreding ontgaat dan ook niemand, behalve de leidsman en deze is dan ook onvermurvbaar, het is en blijft een doelpunt, 1-0.

Wij zijn van slag en raken voor een moment de kop kwijt. De organisatie staat niet meer en de frustratie neemt toe met onnodige overtredingen. De geslepen routiniers van Berkum weten hier wel raad mee en binnen no-time staat het 3-0. Vervolgens missen de Berkummers ook nog een strafschop.

In de slotfase proberen wij alsnog een treffer op het bord te krijgen, maar Berkum geeft geen krimp en roeit waar nodig de bal in de bosjes. 

Als de scheids voor het einde fluit, verlaten wij teleurgesteld het veld en hebben wij onszelf een slechte dienst bewezen. Volgende week alle hens aan dek in een alles of niets wedstrijd tegen ESC 2.

Thuis gekomen staat er weer een bordje nasi klaar. Een lekker toetje en daarna nog even namokken over een verloren wedstrijd. 

 

Statistieken:

62e min.1 – 0​ Peter de Graaf

69e min.  2 – 0​ Rob Beukers

75e min.  3 – 0​ Sjaak de Goede

 

Scheidsrechter: M. Buitenhuis (het is zoals het is)

Toeschouwers:  22 (waaronder enkele padden en blauwvingers)

Bijzonderheden: 0 minuut: wij verliezen de toss, maar mogen toch aftrappen.

11e minuut: Bernie wordt geveld door een Berkummer en stort ter aarde.

23e minuut: doelman Bert voorkomt met een geweldige safe een doelpunt en heeft de bal klemvast. 

43e minuut: Reuben krijgt een joepie bij de eigen cornervlag en zal na de pauze worden vervangen. 

65e minuut: een Berkummer schreeuwt moord en brand en stort als de stervende zwaan ter aarde.

80e minuut: Joris verlaat geblesseerd het veld nadat zijn enkel dubbelklapt.