gemaakt op : 21 augustus 2016

Bekerwedstrijd WZC - Wijhe '92 2-5

Dinsdagavond verloor WZC haar tweede bekerwedstrijd met 2-5 van Wijhe '92. Deze zondag derdeklasser is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en wil het verloren terrein weer goed maken.

Trainer Eddy Zwijnenberg koos er bewust voor om pressie te zetten op het hele veld om zo goed mogelijk aan de conditie te werken voordat de competitie 3C Oost op 3 september losbarst met de wedstrijd WZC - SEH Heerde. Wouter ten Pas is nog met vakantie maar op 3 september wel van de partij.

WZC begon goed. Vroeg in de wedstrijd schoot Robin de Gruyter de 1-0 binnen. Maar voor de rust was het tweemaal Ricardo Heerink die namens Wijhe de rollen omdraaide. Het MOZA-scorebord gaf na 45 minuten 1-2 aan.

Na een bakje thee floot de goed leidende scheidsrechter Van der Elst voor de hervatting van de wedstrijd. WZC zette nog meer druk naar voren en uit een klust schoof Everhard Stoffer zo maar de gelijkmaken binnen. In de 67e minuut, de eerste keer in de tweede helft dat Wijhe over de middellijn kwam was het meteen weer raak. Niels Ruiter zette Wijhe weer op voorsprong. Hij tekende ook vrij snel daarna de 2-4 aan en het slotakkoord was voor zijn 2 jaar jongere tweelingbroer Martijn. Wijhe ging verdiend met de punten naar huis en lijkt daarmee verzekerd van de volgende ronde. Onze tegenstander van zaterdag aanstaande Zalk, won met 4-2 van Raalte.