gemaakt op : 13 september 2020

Bekeravontuur WZC 1 ten einde

 Na drie wedstrijd kunnen we de balans opmaken. Twee keer behoorlijk mee gevoetbald met de derdeklassers Zwart Wit '63 en Bas Biddinghuizen. Echter er werd niet tegen gescoord maar wel twee keer verloren. Daartussen een solide 0-4 overwinning op Prins Bernhard.

De wedstrijdbal werd voor deze laatste bekerwedstrijd tegen BAS aangeboden door co-sponsor MUNTZ uit Amersfoort.

Trainer Erik van Dijk zag dat we voetballend wel meekomen. "Alleen moeten er fases uit dat we even de concentratie verliezen en af en toe de kop er niet bij hebben. Zo wordt het op slag van rust 0-1 en dat voorkomen is cruciaal. Dan ga je met een ander gevoel de rust in. In het laatste kwartier van de wedstrijd maken we onnodige overtredingen en loop je tegen gele kaarten op. Dat kan ons in de competitie op gaan breken. Daarnaast zie je ook hoe belangrijk het is dat wij de kansen die we krijgen benutten".

Tegen BAS speelde ons vlaggenschip behoorlijk mee en kregen Mike Burgmeijer, Robin de Gruyter en Tristan Keijl mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te toveren. Pas na een half uur spelen de eerste doelpogingen via Martin Wubs en Stefan Tolhoek namens de gasten. Ook BAS-trainer en oud-WZC'er Arjen Bredewolt was niet helemaal tevreden. "Erg rommelig, matig in de combinatie en positioneel kunnen we nog wel verbeteren. En ook voor ons is het een kwestie van kansen benutten. In de slotfase van het duel moeten we uitlopen naar 0-4".
Direct na rust een aantal goede mogelijkheden voor WZC. De Gruyter volleerde in het zijnet, Rorkam schoot hoog in de touwen van het vangnet achter het doel, Mike Burgmeijer knalde net naast en Robin kwam oog in oog met de keeper net te kort om zijn schot kracht mee te geven. Toen in de 77e minuut Mike Geres de 0-2 maakte was de wedstrijd gespeeld. Beide doelpuntenmakers misten daarna nog grote kansen. Geres schoot strafschop naast en Wubs strandde in kansrijke positie op Wolter Bos.

Volgende week gaat het tegen Dieze West om de knikkers in de competitie in Zwolle. Kijk voor de zekerheid even op onze website hoe de situatie ten aanzien van publiek is geregeld, men lijkt op dit moment welkom, maar hou wel de Corona regels in acht.