gemaakt op : 01 december 2019

Be Quick’28 3 - W.Z.C. 2 2 - 4

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de roodzwarten van Be Quick’28 3 in Zwolle. In de luwte van het PEC Zwolle stadion is het goed toeven onder een herfstig najaarszonnetje. Coach Erik heeft na het nodige puzzelwerk weer een opstelling uit zijn toverstaf getoverd en wij gaan weer voor een nieuw FA-moment. In de openingsfase worden wij verrast door het frank en vrij spelende Be Quick’28 en met een schot op de paal en het nodige fortuin blijft de brilstand op het bord staan. Halverwege de eerste helft slaan wij genadeloos toe. Een vlijm-scherpe diepte pass vanuit het middenveld wordt door Ronald op de juiste waarde geschat. De schaduwspits blijft koel en deponeert de bal bekwaam in het hoekje, 0-1. en zestal minuten later een aanval van ut tweeduh als een kopie vanuit de leerboekjes. In razendsnel tempo verplaatst de bal zich van schijf tot schijf en via een strakke voorzet wordt spits Robin bediend. Robin weet wel raad met dit buitenkansje en knalt onbaatzuchtig de bal snoeihard tegen de touwen, 0-2.

De Zwollenaren zijn beduusd over zoveel vernuft en liggen een moment op apegapen. Dat zijn fases om de knockout uit te delen als de tegenstander in de touwen hangt. In de 37e minuut komt dan de dreun en het is onze bonkige striker Dennis die verwoestend uithaalt, 0-3.

Na de pauze blijven de Zwollenaren het proberen om het tij alsnog te keren. De aanvallen sterven vaak in schoonheid of worden hardhandig onderbroken door onze defensie. Dat het tor-phantom terug is wordt nogmaals zichtbaar halverwege de tweede helft. Ronald is opnieuw de slimste en wurmt de bal in het netje, 0-4. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar de dappere Zwollenaren geven niet op en worden beloond met een treffer, 1-4. Een vijftal minuten later ligt de bal opnieuw achter doelman Rob in het netje. Ditmaal echter een curieus doelpunt. Een geweldig afstands-schot van een blauwvinger teistert de lat boven de in het luchtruim zwevende doelman Rob. Via de rug of achterhoofd van Rob rolt de bal tergend langzaam via de paal in het doel, 2-4.

Verder laten wij het niet komen en als de scheids voor het einde fluit, gaan de 3 punten in de tasse. Deze gaan niet direct naar Wapenveld, maar blijven enige uren op de parkeerplaats in Zwolle staan. Een wokje met het ut tweeduh bij de wokkoning van Zwolle is hiervan de oorzaak. Thuis gekomen gaat de tasse weer voor een week naar de zolder en kan ik gelijk neerploffen in de luie stoel.

Het bordje nasi met satėstokjes was ook te verkrijgen bij de wok in Zwolle, zoals het hoort.

 

Statistieken:

21e min.          0 – 1    Ronald Burgmeijer    

27e min.          0 – 2    Robin de Gruijter

37e min.          0 – 3    Dennis van der Vrugt

66e min.          0 – 4    Ronald Burgmeijer

72e min.          1 – 4    Jaap van Polen         

77e min.  2 – 4 Rob Veltkamp (eigen doel, namens Be Quick’28

                                               bedankt)

 

Scheidsrechter:  H.J. van Leusen (nemen jullie de achterlijn, dan neem ik de middenlijn)

Toeschouwers:  16 (waaronder een parkeerwacht)

VAR moment:    verdwijnt de bal via het achterhoofd, schouder of rug van doelman Rob in het doel?