WZC - NVB 5-1

Beide ploegen begonnen vandaag met 0 punten aan de match. Van de 'hatelijke nul' af komen was dus de missie. Trainer Erik van Dijk was nog duidelijker: "We gaan voor de winst". Dat moest wel zonder Jan Peter Hulleman want die was geblesseerd geraakt afgelopen week.

26.sep..2020|Lees Meer

Verslag Kampen - WZC 1-4

De rode brigade (!) trad aan tegen de nr. 12 van de ranglijst. Wederom op een natuurgrasveld. Het team moest wel winnen om de aansluiting te behouden in de top van de 4e klasse D. Uiteindelijk mochten we ook de 3 punten bijschrijven aan het totaal en zo ook het totaal van 20 punten te bereiken en de vijfde plek op de ranglijst vast te houden.

08.dec..2019|Lees Meer

Verslag 's Heerenbroek - WZC 1-0

Zaterdag 30 november 2019, tussen Zwolle en Kampen. De topper in 4e klasse D tussen één van drie koploper en de nr. 4 van de ranglijst. Ik heb de auto bij het dorpshuis geparkeerd, achteraf mooi veilig want rondom het veld van de gastheren is je auto niet veilig. Het eerste kwartier was voor de plaatselijke uitdeuker beter dan voor supporters.

30.nov..2019|Lees Meer

Vrijwilligersplan sv WZC

Zoals veel andere (voetbal)verenigingen ervaart W.Z.C. Wapenveld dat het geen vanzelfsprekendheid meer is om als lid een vrijwilligers-taak/functie in te vullen. Een gevolg hiervan is dat bestaande vrijwilligers meerdere functies tegelijkertijd bekleden of te veel werkzaamheden moeten uitvoeren. Als vereniging willen we voorkomen dat deze gewaardeerde vrijwilligers het plezier in hun werkzaamheden verliezen. Nieuwe vrijwilligers zijn nu eenmaal moeilijk te vinden. Om dit probleem om lange termijn optelossen heeft het bestuur besloten om een vrijwilligersplan in het leven te roepen. Het vrijwilligersplan is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:  Je MAG lid worden van W.Z.C. Wapenveld  Je hebt dan het RECHT op het spelen van wedstrijden bij W.Z.C. Wapenveld  Je hebt de PLICHT om bij te dragen in de organisatie van W.Z.C. Wapenveld

21.okt..2019|Lees Meer

WZC – Noord Veluwe Boys (Van Guilik versus Van Guilik) 4-2

De eerste kans was voor Jonas Faber maar daarna gingen De Boys op zoek naar een treffer. En die kwam er ook: topscorer Ronald winter was er weer als de kippen bij om 0-1 te maken in de 22e minuut. WZC oogde slap in die fase. Dat het meteen anders moest begreep de thuisclub meteen.

29.sep..2019|Lees Meer

Verslag Vevo - WZC 0-3

De eerste gemeentelijke derby. Hoogspanning bij publiek? Niet bij de Van Guilik Boys. Een goede voorbereiding gaf immers vertrouwen. Zonder de geschorste Balavac, maar met de op het oude nest teruggekeerde Hajk Talaljan, Jarno van Essen en Jonas Faber een fijne ploeg om te starten in seizoen 2019/2020.

21.sep..2019|Lees Meer

WZC – Elspeet 1-0

Wedstrijdsponsor Tapperij Teun Wapenveld De wedstrijdbal aangeboden door Pannekoekhuis ’t Mussennest werd iets over half drie in beweging gebracht. De eerste helft kenmerkte zich door vele gemiste kansen waarbij WZC er de meeste creëerde. In de beginfase was Mike Nijland dichtbij een aantal mogelijkheden. Daarna schoot Derk Jan Lantink op de voeten van de keeper en op de paal.

13.apr..2019|Lees Meer

Verslag WZC - Noord Veluwe Boys 5-3

Weer een streekderby op Monnikenbos. Een weerzien van nieuwbakken hoofdtrainer Jan Stoffer en keepertrainer Henk Joostema. De wedstrijd begon, net als alle andere wedstrijden bij WZC, met een minuut stilte ter nagedachtenis van de trieste gebeurtenissen deze week in Utrecht.

23.mrt..2019|Lees Meer

Verslag WZC - Pr. Bernhard 2-0

De wedstrijdbal aangeboden door Vishandel de Graaf werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jannink. Wedstrijdsponsor was Wagenvoort Vuurwerk.

09.feb..2019|Lees Meer

Elspeet – WZC 3-2

Vandaag weer met de bus mee. Op naar sportpart "op de heide" en onderweg nog even langs het vrijheidsbeeld... MAAR: Uw verslaggever kreeg in de rust te horen dat de verslaggeving gemiddeld positief was. Vandaag zou ik kunnen volstaan met vier letters….. S L A P …..

08.dec..2018|Lees Meer

verslag Zeewolde - WZC 0-0

Op zaterdag 10 november weer met Herman op de bus van C&C Reizen gingen de padden on tour. De verste uitwedstrijd tegen koploper Zeewolde stond op het programma. Ruim 1200 leden tegen 500 leden.

10.nov..2018|Lees Meer

Verslag WZC - Vevo 3-3

Wedstrijdsponsor Jan Olthuis en balsponsor Peter van Dijk zijn supporters in hart en nieren voor de club WZC. Zij maken deze wedstrijd mede mogelijk. Het schoeisel van Jan was zelfs afgebeeld in de wedstrijdinfo. “De maand van de kool is aangebroken”, hoorde uw reporter vanmorgen op de radio.

27.okt..2018|Lees Meer

EZC '84 - WZC Wapenveld 2-2

In de voorbeschouwing had hét gezicht van EZC '84; good old Arie de Gooijer (hij wil het OLD niet horen), het over "Zo op het oog een makkie voor de Wapenvelders, koploper WZC. Maar ik heb wel vaker gekke dingen meegemaakt.... Wij spelen immers graag tegen WZC". Ja, als elke supporter € 3,00 betaald voor een kaartje dan snap je ook niet dat de ene helft van het JB Sportpark op de padden loopt te schelden en de andere helft ze de hemel in prijzen.

13.okt..2018|Lees Meer

Prins Bernhard - WZC 0-2

Een stapje terug…. Op naar twee vooruit? Vandaag ging ons vlaggenschip naar Uddel om tegen Prins Bernhard aan te treden. Tussen 1994 en 2002 een vaste waarde in de derde klasse. Menig robbertje werd er uitgevochten op sportpark De Zandsteeg. WZC heeft de derde klasse weer verlaten om ook in de vierde klasse C aan te treden dit seizoen.

23.sep..2018|Lees Meer

WZC - Olympia 1-3

WZC is uitgebekerd na de 1-3 thuisnederlaag tegen Olympia '28 uit Hasselt. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd, de gasten waren aanvallend misschien iets gevaarlijker maar echte grote kansen bleven uit, of doelman Wolter Bos kon ingrijpen, naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ook WZC kansjes, de eerste beste grote kans werd verzilverd door Bernard Drost die een afvallende bal hoog in het doel werkte 1-0.

13.sep..2018|Lees Meer

Verslag Rouveen - WZC 1-1

De dag na alle Oranje-party’s. Ook de busreis van de supporters werd begonnen met een oliebol vanaf de Oranjemarkt voor alle trouwe supporters, aangeboden door de plaatselijke Zomerfeest-Commissie…. En dat met wat witte poeder er op, waar menig associatie mee gemaakt kon worden.

28.apr..2018|Lees Meer

Nunspeet - WZC 7-1

Het was al heel wat jaren geleden dat ons vlaggenschip de 2de ronde had bereikt van het bekertoernooi. De wens van een thuiswedstrijd kwam niet uit de koker, maar een lastige uitwedstrijd naar 1e klasser vv Nunspeet. Een midweekse bekerwedstrijd, aangezien WZC zaterdag mag afreizen naar sportpark Jo van Marle voor het restant van de wedstrijd tegen ZAC.

07.nov..2017|Lees Meer

Vevo - WZC 0-1

De enige gemeentelijke voetbalderby stond vandaag op het programma in de derde klasse C Oost. Uw verslaggever ging zo maar een dagje op de fiets. Eerst maar eens naar Sportpark Monnikenbos waar de broertjes Van Essen bij de jeugd tegenover elkaar staan. WZC JO17-1 – Epe JO17-1. De blauwwitten trokken daar aan het langste eind, 0-4.

28.okt..2017|Lees Meer

Verslag WZC - ESC 3-2

De wedstrijdbal aangeboden door Bultman Hartholt - Regiobank werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter W.G. Jansen. De lat lag hoog vandaag, niet alleen omdat de reuzen van ESC anders het sportpark van WZC niet op konden komen. Ook vanwege het feit dat we vorig seizoen tweemaal met lege handen stonden na wedstrijden tegen de Visserszonen. Destijds uit 3-0 en thuis 0-2. Voor een gelijkspel zouden we vooraf tekenen. De eerste kansjes deze middag waren voor de gasten. Zij zochten regelmatig de boomlange Wim de Vries maar Wolter Bos en zijn verdedigers stonden ook hun mannetje in de lucht. De indraaiende corner van Marwin Visscher leek succes op te leveren ware het niet dat de bal in de scrimmage bij de eerste paal goed werd uitverdedigd. In de 10e minuut slingerde Robbert van Schie de bal voor en Wim de Vries zette met een kopbal Flokstra vrij voor Bos. Ook hier kwam WZC winnend uit de strijd. In tien minuten tijd trok WZC de wedstrijd ineens helemaal naar zich toe. Ongeluksgetal 13? Vandaag niet: 13e minuut mooi lobje van Kris Nitrauw, de bal viel juist op een polletje (chapeau terreinknechten!) en zo werd het 1-0. Zes minuten later een hard schot van Robin de Gruyter op het doel van ESC, keeper Kevin Struik liet de bal los, Everhard Stoffer, als een duveltje uit een doosje, kwam als winnaar uit de strijd: 2-0. Twee minuten later was het weer raak, De Gruyter werd gevloerd, Ten Pas legde aan vanaf elf meter en zo kon de derde Tweet in korte tijd de ether in: 3-0 voor WZC. Trainer Zwijnenberg paste een tactische wissel toe en bracht Reyno Rorije die zich ontfermde over Van Schie. In de 30e minuut nog dot van een kans voor WZC, maar aan het einde van een goede aanval schoot Stoffer recht in de handen van doelman Struik. De goed leidende scheidsrechter Jansen gaf terecht geel aan Visscher (ESC) en Jan Peter Hulleman (WZC) voordat hij voor de rust floot. Na de thee voor de voetballende acteurs en gehaktballen plus broodjes worst voor het publiek, tikte de tijd in het voordeel van WZC weg. Invaller Bert Jan Kragt (ESC) moest voor voorzetten zorgen en defensief ging Elburger SC man op man staan en hun keeper fungeerde als ausputzer. Everhard Stoffer kwam nog een keer in vrije schietpositie maar weer was keeper Struik de bovenliggende. WZC liet ESC voetballen maar verdedigde met hand en tand. Wolter Bos plukte een bal van de voet van een ESC spits. Heel ESC schreeuwde om een strafschop maar Jansen wees gedecideerd naar de cornervlag. In de 64e minuut eindelijk succes voor ESC toen Flokstra door de defensie van de Van Guilik-brigade soleerde en Wim de Vries wel zijn goaltje mee mocht pikken. Bert Jan Kragt (ESC) schoot hoog over en Everhard Stoffer (WZC) hard langs het doel. Van Schie werd afgestopt door Bos. Het publiek hield de adem in…. De acht seconden regel werd voor het eerst sinds lange tijd weer eens toegepast en scheidsrechter Jansen trok geel voor de protesterende keeper Bos.Hij was reeds gewaarschuwd. De treffer viel toen Van Schie via de benen van WZC-verdedigers uit deze spelhervatting wist te scoren. De aansluittreffer 3-2 was een feit. In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en was er veel te beleven voor de (neutrale) toeschouwer. Sander Zonnenberg gooide zich in de baan van het schot en redde op de doellijn, de gelijkmaker werd voorkomen. Bram Roskam kwam binnen de lijnen en liep op alles, goed voor de stappenteller en het resultaat. Mike Burgmeijer kwam uit een corner in kansrijke positie en schoot op de paal. Wim de Vries schoot aan de andere kant rakelings over. Bram Roskam kon de wedstrijd in het slot gooien, en daarna Mike Burgmeijer en Everhard Stoffer nog een keer. De spanning nam toe maar na ruim vier minuutjes blessuretijd was de tweede driepunter binnen. Dick Nieuwenhuis namens co-sponsor Muntz was net zoals vele supporters weer blij en trainer Zwijnenberg liep weer op zijn vertrouwde overwinningsklompen waar de verslaggever van de Stentor een beetje vreemd tegen aan keek. Bij WZC maalde er niemand over, bij ESC bleven ze mokken over de verloren eerste helft... Wedstrijdsponsor Albert Heijn Wapenveld maakt zich op voor woensdag 25 oktober: de voetbalplaatjes ruilmiddag. Wie nog een mok, poster of sleutelhanger wil bestellen heeft nog tien dagen! Volgende week staat de belangrijke gemeentelijke derby Vevo – WZC op het programma en zal de paddentrek door de hoogwatergeul voortgezet worden. Onze volgende thuiswedstrijd is op 4 november als DSV op bezoek komt….

21.okt..2017|Lees Meer

Uw voetbalplaatje op een beker, poster of sleutelhanger?

De mooie voetbalplaatjesactie van Albert Heijn Wapenveld biedt alle geportretteerden de mogelijkheid om artikelen te bestellen met hun eigen foto er op. In het clubhuis kunt u het bijgevoegde VOLLEDIG ingevulde formulier inleveren aan de bar. Dit moet wel meteen afgerekend worden. Daarna regelt de sponsorcommissie de bestelling. U kunt deze hele maand oktober formulieren inleveren. Aan de bar zijn ook formulieren verkrijgbaar welke u ter plekke kunt invullen. Kortom, spaar uw album compleet, bestel iets leuks voor onder de boom of met Sinterklaas! sponsorcommissie WZC

21.okt..2017|Lees Meer

WZC - Rouveen 4-2

De wedstrijdbal aangeboden door Bouwbedrijf Wonink werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gerrevink. WZC begon goed aan de wedstrijd al van begin af aan ging de thuisclub op jacht naar een treffer. Keeper Daan Kattenberg moest namens Rouveen drie keer de bal weg boksen om gevaar te voorkomen. WZC wilde vandaag gewoon winnen. Terwijl we dachten dat de 1-0 er in kon zitten, stond het in de 11e minuut zomaar 0-1. Jean-Paul Hooikammer werd niet goed kort gedekt, mocht een hoge voorzet aannemen, kappen, draaien en de bal in de korte hoek binnenschieten voor Rouveen: 0-1. De crossballen van Jarno Domine waren het gevaarlijkst want daarmee werden de spitsen van Rouveen aan het werk gezet. De tegentreffer dreunde nog een poosje na…. Maar in de 21e leek Everhard Stoffer op weg te gaan naar succes, zijn harde schot scheerde echter net over de lat. WZC leek een beetje moedeloos maar vlak voor rust kwam de thuisclub weer een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Rouveen. Everhard op wilskracht en Bernard Drost schoot in de korte hoek waren het dichtst bij de gelijkmaker. Aan de andere kant had Bos twee momentjes van twijfel en maar hij greep wel weer resoluut in toen een groenhemd alleen voor hem verscheen. In de rust zette de stadionspeaker de muziek van Hazes op - met bloed zweet en tranen ….¬¬ Na de thee begon WZC zoals in de eerste helft en aan het einde van de eerste de beste aanval knalde Kris Nitrauw op de deklat. In de 49e minuut kreeg Everhard de bal op een presenteerblaadje maar hij raakte de bal niet goed, vrij voor keeper Kattenberg die de bal zo maar op kon rapen. Je zou het in die fase niet zeggen dat WZC nog zonder punten stond. Eindelijk had WZC succes toen in de 56e minuut Everhard Stoffer de bal binnenkopte. Het publiek (ook al afgedrukt op de cover van de wedstrijdinfo) begon de ploeg te steunen en de oeh´s en aah´s waren hoorbaar. De ploeg zette aan en dwong meer respect af. Het kwam tot uiting in de 59e minuut toen Henk Boerdam de bal in het netje frommelde. Het hoeft niet mooi als het maar wat oplevert. Daarentegen kreeg de ploeg weer vertrouwen en werd het voetbal ook weer wat beter. Onder het gezang van “hier zijn we weer, Wapenveldse padden” leek de thuisclub vleugels te krijgen. Het was Everhard Stoffer die de mooiste goal van de middag maakte, diagonaal schot stijf in de kruising! Ook de hardwerkende Robin de Gruyter was tweemaal dicht bij een goaltje. Een verdedigend been en de paal stonden echter succes in de weg. Scherp vlaggen maakte van zijn goaltje een ongeldige… Het werd toch uiteindelijk 4-1 toen Everhard Stoffer zijn 3e scoorde, een fraaie hattrick en drie punten in de tasse…. Hoewel er nog een balletje door WZC keeper Wolter Bos op de deklat werd gekeken leek het hierbij te blijven. Ware het niet dat Jean Paul Hooikammer ook nog het slotakkoord had: eindstand 4-2. Een zucht van verlichting hoorde je op Sportpark Monnikenbos. Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan tegen ESC uit Elberg, wederom aanvang 14.30 uur.

14.okt..2017|Lees Meer

Kanaalderby Hattem – WZC 2-1

De druilerige regen daalde gestaag neer op sportpark Achterveen in Hattem. Nog voordat deze derby begon was er al de nodige commotie. Auto’s parkeren in de struiken of op het fietspad en lijnen op het hoofdveld van Hattem welke niet goed zichtbaar waren. Scheidsrechter Geubels vroeg terecht om de kalkwagen. Als een Pietje Precies ging Piet de Haan nog een keer over de streepjes van de strafschopgebieden zodat deze wel zichtbaar werden. Dan hebben we op ons Monnikenbos minder te klagen met lijnentrekkers Frans Stijf, Gerco Olthuis en Marinus Kers. Speelschade en minder zichtbare lijnen worden doordeweeks hersteld. Chapeau mannen! Tien minuten later dan gepland begon de derby. Aftasten over en weer. Hattem mocht het spel maken. WZC leunde achterover. Voor rust noteerden we drie schoten uit de tweede lijn van de roodhemden namens WZC en maar één schampschot namens blauw/geel welke ver naast ging. Het gladde veld maakte mooi voetbal een beetje onmogelijk al had de opgelegde kans voor kris Nitrauw vrij voor doelman De Weerdt wel meer actie van de bediener van het scorebord verdiend dan een zoekende ballenjongen. Na rust trapten de twee teams af voor het vervolg van deze derby. De eerste opgelegde kans was weer voor Kris maar een beetje besluiteloos gleed de bal weg in plaats van dat deze het net deed bollen. In de tegenstoot was het zomaar raak toen de linksback geen strobreed in weg werd gelegd en het leer bij Yannick Rave belandde. Twee kapbewegingen, uitglijdende verdedigers en een puntertje verder stond de stand 1-0. Iets meer dan tien minuten later mocht Yannick Rave in dezelfde hoed de bal voorgeven op de zojuist ingevallen Felix Noorberger die 2-0 binnenkopte. Een kopie van het doelpunt van Dick van Voor Ajax in de Europacup 1 finale van Londen 1971. (kijk die beelden nog maar eens terug.. https://www.youtube.com/watch?v=RESbDWMCeCo ). WZC leek rijp voor slachtbank maar toch kwam de ploeg terug in de wedstrijd. De hardwerkende en verdienstelijk zijn best doende en geblesseerd geraakte Tomas Buter werd vervangen door Robin de Gruyter. In de 76e minuut kopte Robin zo maar raak na een afgemeten voorzet van Kris Nitrauw. De padden gingen er nog één keer goed voor zitten en hoopten op meer. WZC ging va banque spelen en rook bloed. Hattem leek nu rijp voor de slachtbank. Diverse vrije trappen werden in het blauw-gele strafschopgebied gepompt en zelfs Wolter Bos trok mee ten aanval. In al die aanvalsdrift had WZC aanvallend geen geluk maar verdedigend wel één keer toen Felix Noorberger allen op Bos afging. In plaats van samen met zijn medespeler 3-1 te maken redde Bos fantastisch. Helaas zat er deze middag niet meer in en gingen de padden met lege handen huiswaarts. Volgende week Rouveen, hopelijk spelen we ons dan van de hatelijke nul af. Het publiek staat in elk geval achter de ploeg en komende week gewoon weer volle bak trainen mannen!

08.okt..2017|Lees Meer

ZAC 1 - WZC 1 0-0 gestaakt na 40 min

De competitie wedstrijd tussen ZAC en WZC is na 40 minuten gestaakt door een blessure van scheidsrechter Van den Belt. Aangezien er niet op korte termijn een vervanger aanwezig kon zijn, werd in overleg met de aanwezige rapporteur, uiteindelijk definitief gestaakt. De wedstrijd zal waarschijnlijk in de 40e minuut worden hervat en worden uitgespeeld op een door de KNVB nader te bepalen datum.

30.sep..2017|Lees Meer

verslag WZC - BAS 2-3

De wedstrijdbal aangeboden door supporter Jacob Smit werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Leeuwen. Het eerste kwartier liet zien dat Bas wat makkelijker voetbalde en WZC fanatiek en onverzettelijk oogde. Patrick Woud kreeg namens Bas de eerste kans maar keeper Bos redde. Het makkelijke voetbal werd na 20 minuten door Bas verzilverd en in een tijdbestek van vijf minuten creëerde Bas de ene na de andere kans en waarbij tweemaal het MOZA-scorebord werd veranderd. David van Dijk en Mark Schaap scoorden. WZC probeerde het wel maar het krachtverschil was wel erg groot. Everhard Stoffer en Tomas Buter kwamen net ruimte te kort om halve kansen te verzilveren. Zwijnenberg greep in en bracht Mike Burgmeijer voor Henk Boerdam en schoof wat met de spelers qua positie. Het weerhield Bas er niet van om hun mooiste doelpunt te scoren in de 36e minuut. Je kunt het wel hoge schoolvoetbal noemen. Over aantal schijven kwam de bal bij spits Schaap die het leer onder controle bracht, even hooghield en deze op een presenteerblaadje legde bij Luiz Fidom die de bal binnenliep. Een vrije trap van Kris Nitrauw kreeg ook niet het gewenste effect. Desillusie in de rust van deze openingswedstrijd van het seizoen bij een 0-3 tussenstand. In de 52e minuut scoort WZC dan toch. Vanaf 11 meter mag Wouter ten Pas aanleggen en hij liet keeper Sander Westdijk kansloos. WZC kreeg wel wat kansjes om dichterbij te komen maar die kreeg Bas ook om uit telopen. Onze vrije trappen werden echter niet op het doel geplaatst waardoor we niet meteen gevaarlijk werden. De tijd werd langzamerhand WZC grootste vijand want de krachten vloeiden weg bij Bas. De toeschouwers van Bas begonnen te mopperen. De padden lieten zich horen. In de 80e minuut veerde heel Monnikenbos weer op toen eerst een inzet van Mike Burgmeijer van de lijn werd gehaald maar in de rebound Bernard “lekker joh” Drost binnenknalde. Hierna werd het meer rommelig dan goed, moest keeper Westdijk nog één keer gestrekt naar de kruising en uiteindelijk was Bas blij met het laatste fluitsignaal en de overwinning in de tas. Eindstand 2-3. Volgende week naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen ZAC, aanvang 15.00 uur.

23.sep..2017|Lees Meer

Bekerwedstrijd WZC - Wijhe '92 2-5

Dinsdagavond verloor WZC haar tweede bekerwedstrijd met 2-5 van Wijhe '92. Deze zondag derdeklasser is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en wil het verloren terrein weer goed maken. Trainer Eddy Zwijnenberg koos er bewust voor om pressie te zetten op het hele veld om zo goed mogelijk aan de conditie te werken voordat de competitie 3C Oost op 3 september losbarst met de wedstrijd WZC - SEH Heerde. Wouter ten Pas is nog met vakantie maar op 3 september wel van de partij. WZC begon goed. Vroeg in de wedstrijd schoot Robin de Gruyter de 1-0 binnen. Maar voor de rust was het tweemaal Ricardo Heerink die namens Wijhe de rollen omdraaide. Het MOZA-scorebord gaf na 45 minuten 1-2 aan. Na een bakje thee floot de goed leidende scheidsrechter Van der Elst voor de hervatting van de wedstrijd. WZC zette nog meer druk naar voren en uit een klust schoof Everhard Stoffer zo maar de gelijkmaken binnen. In de 67e minuut, de eerste keer in de tweede helft dat Wijhe over de middellijn kwam was het meteen weer raak. Niels Ruiter zette Wijhe weer op voorsprong. Hij tekende ook vrij snel daarna de 2-4 aan en het slotakkoord was voor zijn 2 jaar jongere tweelingbroer Martijn. Wijhe ging verdiend met de punten naar huis en lijkt daarmee verzekerd van de volgende ronde. Onze tegenstander van zaterdag aanstaande Zalk, won met 4-2 van Raalte. .

24.aug..2016|Lees Meer

Raalte-WZC 0-3 (beker)

De middag begon met een fotosessie waarmee de sponsorcommissie haar hoofd-, co- en stersponsors rondom het eerste elftal bedankte en aan haar verplichtingen voldeed ten aanzien van de afgesloten contracten. De club draait ook met dank aan deze ondernemers met een sluitende begroting. Ons vlaggenschip vertrok vervolgens naar Raalte voor de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In dit geval betrof het een bekerwedstrijd. De teruggekeerde Mike Burgmeijer was weer van de partij. Terug vanaf het front. Hij moest vanaf maart van grote afstand horen hoe het vlaggenschip zich handhaafde in de derde klasse C. Zo was o.a. zijn goaltje in Bergentheim ook van grote waarde. De wedstrijd in Raalte tegen een onbekende zondagclub uit de 5e klasse G. In theorie dus een te pakken ploeg. WZC moet weer bouwen aan andere automatismen. Jeroen Steenge en Albert Henk Tessemaker zijn er voorlopig nog bij totdat hun trainingen door werkzaamheden het komende seizoen in het gedrang gaan komen. Misschien hebben ze er zoveel plezier in dat trainer Zwijnenberg er het gehele seizoen beroep op kan doen. Nog meer bekende gezichten? Jazeker, maar dan meer oude bekende gezichten! William Eilander assisteert komend seizoen de trainer, deels als elftalleider en deels als assistent trainer. Aangezien William in ploegendienst werkt en nog studerende is zal hij niet altijd aanwezig zijn. Daarnaast helpt Rein Rorije het team in de begeleiding. Met zijn ervaring in het eerste elftal een welkome aanvulling aan de staf. Beide mannen succes gewenst. We willen bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, WZC-SEH, nog officieel afscheid nemen van elftalleider Erwin van Limburg en assistent scheidsrechter Gertie van Renselaar. Beide heren krijgen nog een officiële uitnodiging! Voor laatst genoemde zoekt de selectie / de club nog een vervanger. De stand-inn's hebben het in elk geval goed gedaan. Bedankt! Nog iets te melden over de wedstrijd? Jazeker. Robin schopte er weer twee in (ADO geeft hem wel een boost) en goudhaantje Everhard Stoffer drukte een bal tegen de touwen. Aan de andere kant hield Wolter Bos zijn doel schoon. Zelfs een strafschop wist Raalte niet te benutten. Maandag gaat de selectie weer trainen. Dinsdag speelt men de tweede bekerwedstrijd in de poule. Nog een keer op de foto, dan met de complete selectie voor de presentatiegids. Om 20.00 uur begint de partij WZC 1 - Wijhe 1.... Iedereen een goed weekend gewenst, Beernd van de efsaaid.

20.aug..2016|Lees Meer